UMJESTO VELIKE KARIJERE, OTIŠAO JE U SMRT! Mladi sportaš (19) poginuo na bojištu Bahmuta

Foto: Božo Radić / CROPIX

Autor: Dnevno.hr/GIŠ.

Na žalost već više od godinu dana vijesti iz Ukrajine tiču ​​se samo rata i agresije Rusije na tu zemlju, a od početka napada u obranu domovine uključili su se i brojni sportaši, od kojih su mnogi položili živote na bojištu.

Nova žrtva Putinove bezumne agresije je mladi 19-godišnji Aleksandar Kolonyuk, koji je poginuo u borbama na najvećem bojištu, onom oko grada Bakhmuta, kod sela Ivanovskoje.

Kako se saznaje Kolonjuk je poginuo tijekom protunapada na ruske trupe, a svoju progresivnu hokejašku karijeru zamijenio je uniformom nakon napada na istok Ukrajine. Prvo se priključio postrojbi iz Bele Crkve u Kijevskoj oblasti, da bi potom bio dio 24. bataljona ‘Ajdar’, u okolici Bahmuta.

Veliki talent

Aleksandar Kolonjuk rođen je u listopadu 2003. godine i jednom je sa svojom momčadi osvojio broncu na državnom prvenstvu za igrače do 16 godina. Prije odlaska u vojsku Ukrajine igrao je za momčad ‘White Bears’ s kojom je osvojio broncu.

Od mladog napadača oprostili su se iz Hokejaškog Saveza Ukrajine, te su napisali kako tuguju zajedno sa Sašinom obitelji i voljenima.

Autor:Dnevno.hr/GIŠ.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr