OLMO MOŽE RAZVESELITI DINAMO! Na stolu je jaka ponuda, evo što je bivši Plavi najavio

Damir Krajac/CROPIX

Autor: Ivor Krapac

ljubav Danska Olm prema Dinamu traje i nakon što je napustio Maksimir, španjolski reprezentativac koji igra za RB Leipzig to često voli isticati opcije, a dok gleda prema nastavku karijere, Olmo zagrebačkim Plavima uskoro može izaći ususret.

Olmov ugovor s njemačkim klubom koji mu traje do ljeta iduće godine, au RB Leipzigu nadaju se produženju suradnje s ponudom koja je na stolu i koja je jaka jer bi, ako pristane, bivši dinamovac postao jedan od najplaćenijih igrača u svojoj momčadi.

Takvu informaciju donio je poznati njemački novinar Florian Plettenbergsuradnik tamošnjeg Sky Sporta, donoseći i kako stoje stvari dok Olmo važi što je za njega najbolje.

‘Još uvijek razgovaramo’

Njemački novinar otkrio je što mu je poručio bivši dinamovac. “Još uvijek razgovaramo. U idućih nekoliko tjedana ćemo sve znati”, bile su Olmove riječi.

Ponuda za produženje ugovora s RB Leipzigom nije nova. Zastupnici bivšeg aduta zagrebačkih Plavih primili su se prije nekoliko tjedana, kako tvrdi Plettenberg, ali Olmo s odlukom ne žuri.

Dobro upućen u zbivanja u Bayernu, njemački novinar tvrdi da bavarski velikan nije među zainteresiranima za dovođenje bivšeg dinamovca.

Ažuriraj #Brijest: Rekao mi je o svojoj budućoj odluci: „Još uvijek smo u pregovorima. Sljedećih tjedana znat ćemo sve.“

Njegova je agencija prije nekoliko tjedana dobila konačnu ponudu RB-a. Žele produžiti nakon 2024. On može postati jedan od najvećih zarađivača. Bayern nije za… pic.twitter.com/vho47gEZZc

— Florian Plettenberg (@Plettigoal) 20. svibnja 2023

Dinamo u svemu tome ima svoj preferencijal. Modrima može pomoći Olmo, a to bi učinio ako potpiše novi ugovor s RB Leipzigom.

Vrijednost bi rasla

Produženjem suradnje porasla bi i vrijednost odštete koju bi njemački klub mogao dobiti za Olmovo puštanje, s obzirom da ne bi trebali žuriti s njegovom prodajom. Bilo bi, naravno, drugačije da ugovor nije produžen. RB Leipzig bi se tada našao pod pritiskom da Španjolca proda što prije i za niži iznos, kako ne bi izgubio odštetu u slučaju da sljedećeg ljeta s istekom sadašnjeg ugovora postane slobodan igrač.

Ako bude pritisnut na prodaju Olma već ovog ljeta, spominjemo se da će RB Leipzig tražiti odštetu od 30 milijuna eura, a to bi za Dinamo bilo loše s obzirom na to da bi mu pripao tek mali dio od tog iznosa, prema uvjetima dogovorenim dok je Španjolac otišao s Maksimira u siječnju 2020.

Bilo je to uz odštetu od 29 milijuna eura, a tada je bilo dogovoreno i da će Dinamu pripasti 20 posto od profita RB Leipziga od budućeg transfera Olma, što bi u slučaju prodaje za 30 milijuna eura značilo 20 posto od samo milijun eura, točnije, 200 tisuća eura.

Odluka nije u rukama Dinama, ali nije tajna za koju opciju navijaju u uredima zagrebačkih Plavih.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr