Otrovani ruski disidenti u Berlinu? Jedan završio u bolnici: “Imao je neobične simptome…”

Njemačka policija otvorila je istragu nakon što je ruski novinar i aktivist koji je sudjelovao na konferenciji u Berlinu prijavio zdravstvene probleme koji su upućivali na moguće trovanje.


Nakon što je ruski novinar, također aktivist, koji je sudjelovao na konferenciji u Berlinu, prijavio zdravstvene probleme koji upućuju na moguće trovanje, njemačka policija otvorila je istragu.

“Dosje je otvoreno na temelju dostupnih informacija”, rekao je nedjeljnom tjedniku glasnogovornik berlinske policije. Berlinska policija nije bila odmah dostupna za odgovor, javlja AFP, prenosi Čuvar.

Ruski istraživački medij Agentstvo objavio je ovog tjedna istraživanje o zdravstvenim problemima s kojima su se susrela dvojica sudionika skupa ruskih disidenata 29. i 30. travnja, koji je organizirao bivši oligarh u egzilu koji je postao kritičar Kremlja Mihail Hodorkovski.

Jedan sudionik, identificiran kao novinar koji je nedavno napustio Rusiju, doživio je neodređene simptome tijekom događaja i rekao je da su možda počeli ranije.

U izvješću se dodaje da je novinar otišao u sveučilišnu bolnicu Charite u Berlinu, u kojoj je liječen Putinov kritičar Aleksej Navaljni nakon što je otrovana u kolovozu 2020.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr