VIDEO Pčelar svjedočio padu aviona: 'Proletio je iznad kuće, i začuo se glasan zvuk. Strašno!'

TRAGEDIJA U LICI

Foto: HGSS, Boris Ščitar/Pixsell, Alec Wilson/Flickr.com

Zrakoplov je bio na letu iz Maribora prema Puli. U subotu oko 12.30 sati je nestao s radara na području oko Jezerana. Ostatke aviona pronašli su oko 20 sati. Mještanin Modruša vidio je zrakoplov netom prije pada

Kolega i ja smo bili u kući, a onda je nešto proletjelo. Ma ni 50 metara iznad kuće, u dahu nam prepričava pčelar Stjepan Mikić iz Modruša koji je u subotu svjedočio padu malog sportskog zrakoplova Cirrus 20.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, zrakoplov je bio na letu iz Maribora prema Puli. Oko 12.30 sati je nestao s radara na području oko Jezerana, između Otočca i Brinja. Odmah su na područje upućene sve raspoložive snage. Za avionom su tragali članovi iz stanice Gospić, Ogulin, Karlovac i Zagreb. U potragu se uključio i MORH-ov helikopter Black Hawk. Oko 20 sati pronađite dijelove zrakoplova. Kako kažu neslužbene informacije, u avionu je bilo troje ljudi.

Samo mjesto nesreće se nalazi na nepristupačnom i šumovitom području, a radi se io minskom sumnjivom području.

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

– Prolomio se jako glasan zvuk. Istrčali smo odmah da vidimo što je bilo. U prvi mah sam mislio da je paraglajder, ali kolega je rekao da ne može biti. Mora biti avion i da se vjerojatno srušio. Nismo vidjeli gdje je pao. Proletio je i onda glasan zvuk. Bilo je jako loše vrijeme, promjenjivo, maglovito i kišno, a poslije sunčano – govori Stjepan.

Kaže kako su tek kasnije saznali što se zaista dogodilo.

– Ma strašno, vidjeli smo da je manji avion. Događalo se da ovdje padaju avioni, pogotovo tijekom rata. No u zadnje vrijeme ne pamtimo ovakav incident. Od subote je sve puno policije i spasioca. Jutros sam nažalost vidio i mrtvačka kola kako su prošla. Ma strašna tragedija – zaključio je Stjepan,

Očevidom bi se trebalo utvrditi koliko je ljudi bilo u zrakoplovu te kako je došlo do pada letjelice koja je krenula iz Maribora prema Puli.

– Kapela je poznata po tome da dugo zadržava snijeg, dio je i minski sumnjiv teren, a nepristupačan je i težak teren. Pristup je moguć dijelom samo pješice, pomoći će i HGSS Ogulin – rekao je za HTV Mladen Žilić iz Područne vatrogasne zajednice Ogulin.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr