Hotel koji čuva sramotne tajne: Kate je zabranjen ulaz, a muž glumice je gledao kako ga vara

Iz Cap-Eden-Roca

Foto: Profimedia

Hotel du Cap-Eden-Roc u Cannesu omiljen je među zvijezdama, au njemu se događalo – svašta

U tijeku je 76. filmski festival u Cannesu koji će trajati do 27. svibnja.

Jedan od najprestižnijih festivala na svijetu svake godine okupi brojna poznata lica na crvenom tepihu, ali nije sva zabava vezana uz njega. Brojne tajne i skandale krije i tamošnji Hotel du Cap-Eden-Roc otvoren 1865. godine koji je isprva trebao služiti iscrpljenim umjetnicima da za male novce napune baterije, no danas u njemu odsjedaju samo bogati i slavni.

Današnje ime dobio je tek 1987. godine, a vlasnička struktura protezala se od Francuza, Rusa i Talijana, do Britanaca i Amerikanaca koji su ga ‘oživjeli’ nakon svjetskih ratova.

Sve poznate osobe koje dolaze na Cannes Film Festival rado odsjedaju u Hotelu du Cap-Eden-Roc koji se nalazi samo petnaest minuta vožnje od Cannese. S godinama je to postala i stvar prestiža, a neki su paparazzi to jako dobro unovčili, jer su kroz godine snimili razne prizore, posebno na unikatnom hotelskom bazenu koji se nalazi u stijenama i iznad mora. Naravno, to nije jedini bazen u hotelu, ali je svakako najposebniji.

Foto: ABACA

Ovdje su brojne slavne ljepotice uslikane u golišavim izdanjima, neke su pokazale previše, no to se dogodilo i nekim slavnim muškarcima, poput kontroverznog redatelja Romana Polanskog. On je jednom prilikom podignuo noge na ogradu i pokazao međunožje, a fotografije su u trenu obišle ​​svijet.

Foto: © Eliot Press

Bivšoj top manekenki Kate Moss navodno je zabranjen ulazak u hotel jer je jedne godine demolirala sobu. Glumica Marlene Dietrich pobrinula se za prvi veliki skandal unutar zidina glamuroznog hotela, jer je ondje s ljubavnikom provela dvije godine. U hotel je stigla 1938. s mužem i kćeri, muževljevim ljubavnikom i ljubavnikom.

Foto: Profimedia/dpa/Pixsell

A onda se tamo zaljubila u poznatom gostu hotela, tada veleposlanika u Engleskoj Joea Kennedyja, koji je u Francuskoj bio sa suprugom Rose i njihovo devetero djece. Unatoč tome, par je proveo cijelo ljeto zajedno, a sljedeće su sve još jednom ponovili.

Hotelsko osoblje je vrlo diskretno, no lov paparazza na slavne i njihove ‘neugodne’ trenutke nikad neće prestati kada je u pitanju ova svjetski poznata lokacija.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr