Nova sumnjiva smrt: Ruski dužnosnik oženjen zvijezdom Eurosonga iznenada umro, a ovom se izjavom zamjerio Putinu

Zamjenik ruskog ministra Pjotr ​​​​Kučerenko nedavno je prijatelju savjetovao da pobjegne iz zemlje i spasi svoju obitelj. Sam to nije mogao učiniti jer nigdje na svijetu ne bi bio dobrodošao nakon, kako je sam rekao – fašističke invazije na Ukrajinu. Sad je umro pod nerazjašnjenim okolnostima.


Zamjenik ruskog ministra znanosti, navodno privatni kritičar invazije na Ukrajinu, preminuo je u 46. godini nakon što mu je teško pozlilo na ljeto za Moskvu u subotu.

Pjotr ​​​​Kučerenko vraćao se s poslovnog puta na Kubi kada je zrakoplov iznenada morao sletjeti u južnu Rusiju, potvrdilo je jučer Ministarstvo znanosti i visokog obrazovanja.

Liječnici koji su stigli do zrakoplova pružiti mu pomoć pokušali su ga oživjeti, ali ga nisu uspjeli spasiti. Njegova je obitelj izjavila da je smrt povezana sa srčanim oboljenjem, ali očekuje se da će tijelo biti podvrgnuto obdukciji 24. svibnja.

Neovisni novinar Roman Super nakon objave njegove smrti, napisao je da je neposredno prije tragičnog događaja njegov prijatelj razgovarao s njim o nemogućnosti da pobjegne iz Rusije nakon “fašističke invazije” na Ukrajinu, prenosi Dnevna pošta.

Super je rekao da mu je ministar rekao da ode i spasi svoju obitelj. “Za godinu dana nećeš uopće prepoznati Rusiju. Otiđi i učini pravu stvar.”

Novinar ga je pitao planiram li sam otići, a Kučerenko je navodno rekao da nažalost nije u mogućnosti. “Oduzimaju nam putovnice. I nema mjesta na svijetu na kojem će zamjenik ruskog ministra biti dobrodošao nakon ove fašističke invazije.”

Život u Rusiji za njega je postao iznimno turoban. “Istovremeno pijem tablete za smirenje i antidepresive. Šake, ali ne pomaže puno.”

Uzrok Kučerenkove smrti još nije utvrđen.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr