Podigni kredit bez banke, potpiši ugovor bez potpisa ili glasaj u emisiji putem NFT-a. Ovi stručnjaci znaju kako

Plaćanje u trgovinama, potpisivanje ugovora, podizanje kredita ili sudjelovanje u nagradnim igrama, primjeri usluga koje su nam na raspolaganje, a bazirane su na blockchain tehnologiji, iz dana u dan sve je više. Glavni razlog zašto se sve više ljudi odlučuje baš za usluge na blockchainu, a ne one tradicionalne, koje su brže, isplativije i sigurnije transakcije.

Globalna potrošnja na blockchain rješenja porast će do 19 milijardi dolara prošle godine prema posljednjim procjenama. Bez obzira na volatilnost tržišta, prošla je godina postavila novi rekord po broju i razini ulaganja u blockchain startupove – gotovo dvije tisuće investicija realizirano je u vrijednosti od 27 milijardi dolara.

Beogradski startup Tenderly već početkom 2022., nakon godišnjeg porasta prihoda od 500 posto, osigurao je čak 40 milijuna dolara vrijednu investiciju. Nježno nastao je prije samo pet godina kao pothvat četiri inženjera i prijatelja koji su, nakon godine rada u razvoju softvera, odlučili riješiti svoje frustracije novim rješenjem koristeći blockchain.

Većina vodećih blockchain tvrtki, koje razvijaju decentralizirane aplikacije na Ethereum blockchainu, koriste Tenderly za održavanje aplikacija i pametnih ugovora. Danas Tenderly provodi više od 25 milijuna transakcija dnevno, a proširili su se platformom s Ethereuma na druge blockchain protokole – Avalanche, Fantom, Optimism i Arbitrum.

“Blockchain tehnologija postaje sve moćnija, ali joj još uvijek nedostaje fleksibilnost i upotrebljivost koje su potrebne Web3 programerima. Inženjeri pametnih ugovora prisiljeni su razmišljati o alternativnim rješenjima unaprijed definiranim API-jima, graditi složene i osjetljive decentralizirane aplikacije i nositi se sa stalnim mrežnim uskim grlima,” objašnjava Andrej BenčićCEO i suosnivač Tenderlyja, srebrnog sponzora ovogodišnje konferencije BlockSplit koja će se održati 23. i 24. svibnja u Splitu.

Osnivači Tenderlyja s lijeva na desno: Andrej Benčić, Nebojša Urošević, Bogdan Habić i Miljan Tekić, izvor: Tenderly

“Nastojimo pružiti Web3 programerima fleksibilnost, kontrolu i vodstvo koje im je potrebno za izgradnju inovativnih blockchain rješenja. To postižemo cjelovitom infrastrukturom koja kombinira prednosti Mainneta, testnih mreža i lokalnih čvorova, nudeći jedinstveno iskustvo uz zadovoljavanje potreba pojedinačnih projekata. Na ovaj način želimo pomoći u razvoju tehnologije, osnažujući Web3 timove koji donose blockchain milijunima korisnika.”

Miljan Tekić, COO Tenderlyja, pridružit će se na startup pozornici BlockSplita i sudjelovati u panelu o financiranju Web3 startupa zajedno s još dvojicom osnivača u industriji. Na istoj pozornici sudionici će čuti više o skaliranju kompanija, pitchiranju ideja i vođenju investicijskih sindikata, au popodnevnim satima 10 odabranih startupova natjecat će se pred stručnim žirijem i predstavnicima regionalnih investicijskih fondova za vrijedne nagrade.

BlockSplit je ove godine pripremio i posebno iskustvo u suradnji sa svojim zlatnim sponzorima – NEAR Balkans Hubom i Tekunom. BLIZU Balkana je regionalno NEAR središte otvoreno svima koji su zainteresirani za učenje, korištenje ili razvoj na NEAR protokolu, a Tekuno je jedan od članova njihove mreže. Kao što svakodnevno pomažu Web2 programerima da se upoznaju i počno razvijaju rješenja na Web3, treći put ove godine posjetiteljima tehnoloških konferencija omogućuju da iskuse mogućnosti blockchain rješenja.

Tako će ove godine, svi sudionici konferencije, svjedočiti i prvoj NFT kolekciji svoje omiljene Web3 konferencije – BlockSplit 2023 Legacy NFT Collection, a ona je baza za veliki nagradni natječaj u kojem će moći sudjelovati svi sudionici konferencije i osvojiti brojne vrijedne nagrade – od ulaznica za BlockSplit 2024 i limitiranog mercha do online konzultacije s NEAR Web3 stručnjakom.

NEAR je sudjelovao i na prošlogodišnjem izdanju BlockSplita, izvor: BlockSplit

Kako bi sudjelovali u natjecanju, sudionici će morati pronaći QR kodove iza kojih se kriju jedinstveni NFT-ovi na različitim lokacijama, bilo da se radi o predavanjima i radionicama ili kutcima i štandovima za sponzore. Uz svaki skenirani kod, NFT koji preuzmu poslužit će kao njihov POD, proof-of-doing iliti dokaz da su uistinu posjetili tu točku konferencije. Kako bi se kandidirali za izvlačenje, sudionici moraju preuzeti barem četiri POD-a i dodati ih na svom profilu. Mali hint onima koji namjeravaju sudjelovati u natječaju – nikako nemojte propustiti radionicu Andreja Šarića u utorak.

Osim sakupljanja POD-ova za nagradni natječaj, sudionici će onima na štandovima sponzora ujedno pokazati koji je brend najpopularniji na ovogodišnjem BlockSplitu.

„Cilj nam je približiti blockchain tehnologiju zajednici kroz različite aplikacije iz NEAR ekosustava kao što su npr. Flux Exchange koja nudi posuđivanje digitalnih sredstava bez potrebe za trećom osobom, jednostavan način da dokažete svoje vlasništvo nad svojim sredstvima bez potrebe za 100 dokumenata uz Tekunotransparentniji način provjere podrijetla proizvoda uz Provjeri mrežu i različite mogućnosti zarade za sve što radite, pa čak i za oglase koje vidite Hrabri preglednik”, poručuju iz NEAR Balkansa.

NEAR Balkans iz dana u dan ostvaruje nove suradnje kojima na vrlo opipljiv i praktičan način i najvećem laiku omogućuje kontakt s blockchain rješenjima. Tako su ove godine nadogradili šestu sezonu popularne YouTube reality drame Videostar čiji gledatelji sada ostvaruju posebne pogodnosti i mogu podržati svog favorita glasujući za njih pomoću PODova na Tekunu plat

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr