Plenković svratio do Like uoči predstavljanja porezne reforme partnerima u Banskim dvorima

Premijer Andrej Plenković stigao je u posjet Lici, a za nekoliko sati u Banskim dvorima koalicijskim partnerima bit će predstavljena porezna reforma čije detalje javnost željno iščekuje.


U povodu Dana Ličko-senjske županije, 30. obljetnice osnivanja Ličko-senjske županije i 200. obljetnice rođenja Oca domovine dr. Ante Starčevića premijer Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine u Gospiću.

S njim su bili i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Plenković je po dolasku u Gospić položio vijenac i zapalio svijeću kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata te pred bistom prvog hrvatskog predsjednika dr. sc. Franje Tuđmana.

Javnost za to vrijeme nestrpljivo čeka hoće li građani doista imati veće mjesto i koliko, no to bi trebala saznati tek sutra nakon što danas detalji doznaju vladajuću koaliciju. HDZ zna, najkasnije od jučer.

Na poreznu reformu Plenković se kratko osvrnuo u svom prigodnom obraćanju u Gospiću i opetovao da se poreznom reformom neće ništa oteti ili oduzeti lokalnim jedinicama ili velikim gradovima.

Porezna reforma neće ugroziti mirovinski sustav, ustvrdio je te dodao da je bit porezne reforme povećao plaće onima kojima imaju najmanje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr