The Hub of Fine Arts jedinstven je umjetnički prostor u Mostaru koji skriva djela velikih umjetnika 20. stoljeća.

Mjesto susreta

Prema riječima utemeljitelja, različiti stilovi isprepliću se u tematskoj širini, ljepoti i značaju, a takav je potencijal korišten kao referentna točka za kreiranje izložbenog koncepta muzeja.

Naime, The Hub of Fine Arts nije samo mjesto u kojem su izložena djela modernizma već je galerija zamišljena kao mjesto susreta različitih vremenskih silnica, stvaralačkih stilova, kreativnosti i znanostiali i mjesto koje će suptilno i nepretenciozno odvesti svakog pojedinca u daleku i maštoviti svijet kreiran od izuzetnih umjetničkih djela.

Stalna metamorfoza

Stručni postav i prezentacija ove pomno planirane i građene kolekcije čine pristupačnim današnjim potrebama najzahtjevnije publike te otkrivaju njezin kulturološki, dokumentacijski i povijesni značaj. The Hub of Fine Arts osnovan je kao dio MTA grupe, točnije MTA fondacije, koju je utemeljio Amir Gross Kabiri.

Izuzetan potencijal njegove kolekcije leži u njezinoj konstantnoj metamorfozi jer se ona neprestano nadopunjuje te iz dana u dan postaje sve zanimljivija i značajnija na mapi svijeta privatnih kolekcija. Prilikom idućeg posjeta Mostaru, zbirku možete razgledati na adresi Kralja Tvrtka 11, a više detalja o ovom jedinstvenom prostoru možete saznati ovdje.

Foto: Središte likovnih umjetnosti

Više o temiIzvor: Journal.hr