KAKO JE 'BUCO' IZ SRBIJE POSTAO BOLJI OD DRAŽENA! Zloglasna braća su ga gađala i noževima, a on ih nagrađuje milijunima!

AP Photo/Jim Mone/Gulliver Image

Autor: Ivan Lukač

Uz dužno poštovanje svim istinskim velikanima europske košarke kao što su: Kukoč, Petrović, Divac, Sabonis i ostali koji su utrli put generacije kao što su: Nowitzki, Parker, Stojković, svi osim Nowitzkog, malog “bucka” iz Sombora poznati i kao Nikola “Joker” Jokić nadmašio je sve.

Teško je biti objektivan kada se priča o našim velikanima kao što su Petrović i Kukoč, ali je činjenica da je Jokić i njih nadmašio. Čovjek koji je dva puta zaredom bio najbolji igrač lige i jednu prosječnu momčad odveo u veliko finale dovoljno govori koliko je čudesan igrač.

“Nisam mislio da ću igrati u NBA ligi, a kamoli da ću biti MVP. Meni je cilj bio igrati u Euroligi iu jakim srpskim klubovima. Kad su me Denver Nuggetsi draftirali, bila je to prilika da postanem NBA igrač. Mislim da sam je dobro iskoristio. Kada sam došao ovdje kad sam ih vidio kako skaču pomislio sam da ovo nije za mene” rekao je skromno najbolji igrač svijeta.

U svijet košarke Jokić je ušao s velikom mržnjom. Naime, imao je problem s kilogramima pa mu je svako kretanje bilo problem. S vremenom ju je zavalio zbog braće (o njima nešto kasnije), ali ljubav je vrlo brzo prestala kada je Jokić zavolio konje koje su mu vrlo vjerojatno i dan danas prva ljubav.

Mozak kao alat

“Tada su mi konji postali jako važni u životu, postepeno sam ulazio u taj svijet, čak sam čistio i štale, a onda sam ulazio u štale i vozio ih”. Njegov košarkaški talenat počeo je sve više da dolazi do izražaja, a da bi igrao drugačiju košarku od ostalih, konji su pali u drugom planu, a Jokić je postao član Mege.

Fizikalije mu nikad nisu bile jača strana, a priznao je i to kada je došao u Megu: ” Nisam mogao napraviti muški sklek pa sam počeo raditi s kondicijskim trenerom i taj period je trajao skoro dva mjeseca. Nastupao sam za juniore Mege, a onda sam počeo igrati i za prvi tim.”

Njegova braća su ga branili od svega pa su tako uvijek izgledali kao zaštitnici. Upravo ga je brat Nemanja probudio kada je saznao da je Nikola izabran na draftu od strane Denvera. Naime, dok mnogi ne spavaju od uzbuđenja da vide hoće li im se ostvariti san Jokić je zaspao i nije dočekao prijenos na TV-u da vidi je li izabran. “Strahinja mi je bacio noževe oko glave dok su mi ruke bile spuštene. To je bila “kazna” jer se nisam htio popeti na drvo tijekom piknika. Bilo je to malo ludo” prisjetio se Nikola svoje braće koja su često i prijetili igračima ako bi bili grubi prema Nikoli.

On je idol Srbije. U zemlji košarke on kao najbolji na svijetu ima poseban status, a posebno ga voli jer čovjek iz naroda i nije zaboravio otkuda je došao. Ima srebro s OI, igrao je za reprezentaciju kada nitko nije htio pa mu se prigovaralo zašto je preskočio jedno natjecanje, ali mu se brzo oprostilo jer su svjesni da je uvijek davao maksimum za reprezentaciju.

On je košarkaški fenomen. On ima građu centra, pregled igre playa i mekanu ruku kao najbolji šuter. Prema pisanju američkih medija, Jokić je prošle godine potpisao najveći ugovor u košarkaškoj povijesti vrijedan 244 milijuna eura u pet godina.

NBA je uvijek bio fizička liga, ali unazad 10 godina gotovo svi najbolji igrači su najbolji zato što su fizički moćniji od drugih ili imaju tricu napredniji od ostalih, ali ne i Jokić. On je u svijetu gdje vlada fizička snaga osvojila cijelu ligu svojim mozgom i igrače oko sebe čini boljim.

“Nikada nisam sanjao o velikom ugovoru, već da se zabavljam i osvajam trofeje. Ugovori su sastavni dio sporta, ali najvažnije su pobjede. Za ovo su zaslužni i moja obitelj, braća, supruga, bivši i sadašnji treneri” poručuje jedan od najboljih ikada.

Autor:Ivan Lukač

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr