LIDL RADNICIMA OPET DIŽE PLAĆU! Brojke su nevjerojatne, od ove svote Hrvatima zavrti se u glavi

Foto: Jure Mišković / CROPIX/Ilustracija

Autor: Dnevno.hr/IJ

Trgovački lanac Lidl najavio je svoje treće povećanje plaćanja u godinu dana, što će utjecati na svih njegovih 24.500 radnika u Velikoj Britaniji.

Radnici koji su do sada u nekim dijelovima Velike Britanije zarađivali 11 funti (12,65) po satu, od rujna će zarađivati ​​11,40 funti (13,11 eura). Oni s najviše godina radnog staža moći će zaraditi i 12,30 funti (14,14 eura) po satu.

Još veću plaću mogu očekivati ​​radnici koji žive u Londonu i okolici. Njihova plaća će se sa 11,95 funti (13,74 eura) na sat povećati na 12,85 funti (14,77 eura). Oni s najviše godina radnog staža dobit će pak 13,15 funti (15,12 eura) po satu.

Prepoznaju naporan rad svojih radnika

“Nakon posljednjeg POVEĆANJA, Lidl ostaje najbolje plaćeni supermarket u Britaniji”, rekao je glavni izvršni direktor Ryan McDonnell i dodao kako Lidl povećanjem nadnice pokazuje prepoznavanje naporan rad svojih zaposlenika.

Direktorica ljudskih resursa Stephanie Rogers rekla je kako je Lidl još 2015. radnicima plaću uz koju je moguće normalno živjeti.

“To je bila prekretnica unutar industrije, a Lidl i dalje postavlja visoku ljestvicu za druge supermarkete. Trudimo se radnicima pokazati ne samo da cijenimo njihov rad već i da imaju plaću koja je u skladu sa rastućim troškovima života”, zaključio je Rogers.

Autor:Dnevno.hr/IJ

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr