Komplicira se transfer Frigana u Dinamo: Rijeka stigla ponuda s Otoka koju će teško odbiti!

KAMO ĆE MLADI ‘VATRENI’?

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

S bonusima transfer bi mogao doseći 10.000.000 €. Ime kluba još je tajno. Prije tri tjedna, nakon utakmice s Istromom, skaut Leicestera zadržao se na Rujevici u razgovoru s predsjednikom Miškovićem

U HNL-u 26 utakmica, 14 golova i 3 asistencije. Plus jedan gol u kupu. Igra u oba smjera, 90 minuta utrke. Golgeter. A tek mu je 20 godina. To je – Matija Frigan.

Dokaz kako se na Rujevici dobro radi s mladima, da zaslužuju šansu (naravno – ako vrijede; iu sustavu s nekoliko iskusnih nositelja igre) i da se od toga može živjeti.

Dokaz o tome da je Damir Mišković vrhunski biznismen nije potreban nikome. Ali vrlo skoro doći će još jedna potvrda i te istine.

S britanskog Otoka i iz nekoliko menadžerskih izvora neslužbeno nam je, ali vrlo pouzdano potvrđeno kako bi Dinamo, unatoč nekoliko vrlo ozbiljnih rundi pregovora koji traju još od veljače, na kraju ovog ljeta ipak mogao ostati bez Frigana jer su Britanci pred Miškovića stavili – 6 milijuna eura. Prijedlog transfera koji bi, s bonusima, u konačnici mogao dosegnuti i 10 milijuna.

A tih 6 milijuna iznos je za koji je Mišković još zimus 24sata podvukao kao početnu cijenu za prototip modernog napadača kojeg ima u momčadi, za 20-godišnji golgetera čiji talent, radne navike, način igre, karakter i mentalitet jednostavno jamče – uspjeh i veliku karijeru.

Dinamo je u finišu prošlog zimskog prijelaznog roka bio jako blizu da dovede Frigana. Sastanak na kojem je dogovoreno gotovo sve održano je 14. veljače u Zadru, ali kako se radilo o samom kraju ‘mercata’ drugi dan se ipak nisu uspjeli ispeglati baš svi detalji (koliko igrača i koja imena bi ‘modri’, uz novac, dali za riječkog napadača) pa posao nije realiziran zbog manjeg vremena.

U međuvremenu su iz Maksimirske 128 kontinuirano potvrđivali svoj izraziti interes, ali istodobno su tijekom cijelog drugog dijela sezone na Rujevicu još redovitije dolazili brojni emisari, menadžeri i skauti inozemnih klubova.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL/ilustracija

Talijanskih, engleskih, njemačkih, američkih, francuskih… Neki pokušavajući zadržati inkognito plašt, a neki posve otvoreno kao npr. Leicester čiji je skaut 6. svibnja, na Rujevici nakon Derbija della Učka s Istrom 1961, čekao je do kasne noći kako bi mogao u miru sjesti i porazgovarati baš s Miškovićem.

Vjerojatno neće trebati dugo da na površini ispliva ime kluba koji je preuzeo vodstvo u lovu na Matiju Frigana, ali dečku cijenu raste iz dana u dan i lako je moguće da je vrijednošću svog potencijala i potvrđene kvalitete – financijski već izašao iz okvira HNL-a.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr