Mario Müller novi član Uprave Kraša

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora, za novog člana Uprave Kraša imenovan je Mario Müller, čiji četverogodišnji mandat počinje 1. lipnja 2023. godine. Imenovanjem novog člana Uprave prestao je mandat Neveni Pivac na mjesto zamjenice člana Uprave koji se vraća na poziciju članice Nadzornog odbora Kraša. Kao novi član Uprave Mario Müller bit će zadužen za operativne poslove koji uključuju proizvodnju i održavanje, nabavu investicija i logistiku.

Mario Müller u Krašu je zaposlen od 2014. godine kao prokurist dviju Kraševih distribucijskih kuća u Srbiji i BiH, dvije godine kasnije postaje direktor izvoza, a potom direktor Sektora prodaje, kao te pozicije sada dolazi u Kraš upravu. Poslovnu karijeru započeo je u Saponiji, gdje je radio 15 godina, od čega zadnjih 5 godina kao član Uprave. U slastičarske vode ulazi 2011. godine kao direktor tvrtke Kandit.

S druge strane, Davor Bošnjaković, donedavni član Uprave Kraša koji je dao iznenadnu ostavku u ožujkunova je ključna osoba u Saponiji i Kanditu, tvrtkama u vlasništvu širokobriješke Mepas Grupe.

– Dio sam Kraševog tima skoro deset godina, dobro poznajem sustav i svjestan sam svih Kraševih kvaliteta i potencijala. Zahvalan sam što mi je ukazano povjerenje i što ću na ovoj odgovornoj poziciji imati priliku zajedno s kolegama raditi na modernizaciji cjelokupne proizvodnje te novim investicijama. Također, dugoročni je cilj učvrstiti lidersku poziciju Kraša u konditorskoj industriji na domaćem tržištu i široj regiji pa ćemo biti usmjereni na daljnji razvoj i prepoznavanje novih prilika. Ovi poslovni ciljevi svakako imaju višu svrhu – a to je da je Kraš i dalje u službi svojih zaposlenika, partnera, dioničara i da sve ono što radimo u konačnici bude na zadovoljstvo potrošača – izjavio je Mario Muellerčlan Uprave Kraša.

Darko Džinić, koji je proteklih 18 godina bio član prodajnog tima s različitim zaduženjima, preuzima mjesto direktora Sektora prodaje Kraša. Tako od 2012. godine vodi domaću prodaju, a posljednje 3 godine vodi odjel kupaca.

Podsjećamo da je od 1. siječnja ove godine Alen Halamić novi predsjednik Uprave Kraša. Na mjesto predsjednika Uprave Kraša Halamić dolazi s pozicije predsjednika Uprave Lidla BH doo, a

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr