“Zašto me upucao? Što sam pogrešno napravio?”: Policajac pucao u 11-godišnjaka koji je zvao policiju

Zbog policijske brutalnosti nastradao je 11-godišnjak u kojem je Greg Capers pucao nakon što je dječak zvao policiju.


Policija iz Mississippije pucala je u 11-godišnjeg dječaka Aderriena nakon što je zvao policiju. Majka Prijem Murry kazala je za CNN da je pijani partner nasrnuo na nju kad se vratio kući oko četiri sata ujutro u Indianoli.

Rekla je Aderrienu da pozove policiju, a kada je policajac Greg Capers stigao, naredio je da svi napuste kuću. U njih je imao uperen pištolj, a kada je 11-godišnjak krenuo izlaziti iz dnevne sobe, pucao mu je u prsa.

“Jekao je i stalno ispitivao: ‘Zašto me upucao? Što sam napravio pogrešno?'”, ispričala je majka, koja je pojurila do njega i pokušala mu zaustaviti krvarenje. Ubrzo je došao i policajac, koji je pozvao hitnu pomoć.

Aderriena Murryja ustrijelili su policajce nakon što je pozvao policiju u pomoć
Kakva država. pic.twitter.com/P1hpxVzj0E

— Califormula1 (@Formula1Cali) 25. svibnja 2023

Aderrien ti zadobio teške ozljede, au srijedu je otpušten iz bolnice. “Bio je na centimetar od gubitka života”, potresno je rekla majka.

Snimka kamere koja se nalazila na policajcu nije izašla u javnost, a istraga je u tijeku. Kapari se sada nalaze na plaćenom administrativnom dopustu dok se pucnjava istražuje, ali radno mjesto i dalje mu je sigurno.

Odvjetnik obitelji MurryCarlos Moorebijesan je jer Capers nije dobio otkaz. “Vjerujemo da bi grad i službenik trebali biti odgovorni Aderrienu Murrayu za štetu koju su izazvali”, rekao je.

Indianola je mali, većinski afroamerički grad s 31 posto stanovništva ispod granice siromaštva.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr