Gea Kariž nova je direktorica Mastercarda za Hrvatsku

Mastercard je najavio tri imenovanja za vodstvo u jugoistočnoj Europi kako bi ojačao svoju prisutnost u regiji i bolje odgovorio na zahtjeve tržišta. Gea Kariž imenovana je direktoricom Mastercarda u Hrvatskoj, preuzimajući ulogu Cosmina Vladimirescua koji prelazi na mjesto generalnog direktora za Hrvatsku i Rumunjsku. Bartosz Ciolkowski preuzima mjesto generalnog direktora za Jugoistočnu Europu. Sva tri imenovanja stupaju na snagu odmah.

Gea Kariž će u svojoj novoj ulozi nadgledati poslovanje Mastercarda u Hrvatskoj, upravljajući poslovnim odnosima s financijskim institucijama i drugim dionicima, s fokusom na inovativni pristup izazovima industrije. Gea preuzima novu ulogu nakon što je provela šest godina u Mastercardu kojem se pridružila 2017. godine. U posljednjim godinama – za vrijeme svog mandata direktorice marketinga za Hrvatsku – uspješno je uspostavila i njegovala odnose s ključnim klijentima, bankama i trgovcima, dok je nadgledala komunikacijske i strateške inicijative razvoja brenda. Također je bio dio globalnog tima zaduženog za strateško planiranje prekograničnih putovanja i pozicioniranje brenda u turističkom sektoru.

Prije nego što se pridružila Mastercardu, Gea Kariž stekla je veliko i dragocjeno iskustvo u sektoru financijskih usluga kroz rad u medijima, marketinškim agencijama i korporativnim okruženjima.

„Drago nam je što smo imenovali Geu direktoricom Mastercarda za Hrvatsku i uvjereni smo da će njezino dosadašnje iskustvo i temeljito poznavanje hrvatskog tržišta igrati ključnu ulogu u osiguranju našeg kontinuiranog uspjeha u zemlji”rekao je Cosmin Vladimirescugeneralni direktor Mastercarda za Hrvatsku i Rumunjsku. „Njezino veliko iskustvo u strateškom planiranju i razvoju poslovanja, u kombinaciji s predanošću pružanju inovativnih i društveno odgovornih rješenja za naše partnere i klijente, čini vrijednim za ovu novu ulogu.“

„Veselim se suočiti s izazovima i prilikama koje donose moju novu poziciju i pomažu osigurati kontinuirani razvoj i rast našim klijentima i partnerima u Hrvatskoj, tržište koje je vrlo dinamično i brzo se razvija. Dok nastavljamo razvijati jednostavna, sigurna i inovativna rješenja, naš fokus na društveno odgovorne inicijative ostaje čvrst i predani smo utjecaju na pozitivne promjene koje doprinose poboljšanju društva“, rekla je Gea Kariž.

Imenovanje Gee Kariž dolazi kao dio šireg niza promjena u upravljanju u regiji, što odražava kontinuiranu predanost Mastercarda jačanju poslovanja i poticanju rasta u jugoistočnoj Europi.

Gea Kariž nasljeđuje Cosmina Vladimirescua koji je postao novi generalni direktor Mastercarda za Hrvatsku i Rumunjsku te će se fokusirati na strateške inicijative i rast na oba tržišta. Otkako se pridružio Mastercardu 2007., Cosmin se uzdigao kroz hijerarhiju, postavši direktor Mastercarda u Rumunjskoj nakon šest godina u tvrtki. Od 2020. njegov mandat obuhvaća upravljanje poslovanjem u Hrvatskoj i Rumunjskoj.

Bartosz Ciolkowski, koji se pridružio Mastercardu 2005., imenovan je generalnim direktorom za jugoistočnu Europu. Bit će odgovoran za razvoj elektroničkog plaćanja zajedno s poslovnim i vladinim partnerima, kao i za provedbu strategije u regiji koja uključuje Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Izrael, Kosovo, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Rumunjsku

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr