Hrvatska rakija Wise Grus prvi put na zlatnom i srebrnom postolju u San Franciscu

Uz nju su nezamislive proslave, uz nju se obilježavaju važne obljetnice, uz nju se ljubi, ali i suze rone. Ti okusi dugo ostaju u pamćenju, kažu ljubitelji rakije. Sigurni smo da će ih dugo pamtiti i žiri najprestižnijeg svjetskog natjecanja za žestoka pića Svjetsko natjecanje alkoholnih pića u San Franciscu, koji je nedavno podijelio dvostruko zlato i srebro Wise Grus Lozovaci Barique i Šljivovica. Ovo natjecanje smatra se najvažnijim u kategoriji žestokih pića, održava se već 23 godine, a kriteriji ocjenjivanja su vrlo visoki.

Sve navedeno ne bi bilo neobično, da se ne radi o malenoj daruvarskoj destileriji, čiji su proizvodi ubrzo nakon ulaska na tržište osvojili dvije zlatne medalje u Frankfurtu za Dunjevaču i Lozovaču, kao i priznanje za najbolju hrvatsku destileriju, koja se predstavila u Frankfurtu. Nakon samo osam mjeseci prisutnosti na tržištu na policama destilerije već je ukupno šest nagrada, dvostruko zlato u San Franciscu i jedno srebro, nagrada u Zagrebu te dvije nagrade u Frankfurtu.

Iako je riječ o debitantskoj destileriji, zapravo je velikim koracima ušla u visoko društvo. Planova je puno, a nisu svjesni važnosti ovih prestižnih nagrada, jer ekipa radi ono što voli. Gdje će završiti, tek će se vidjeti, ali sudeći po “vatrenom” startu, pred njima je još mnogo izazova.

Vjeruju da će njihov uspjeh potaknuti i ostale proizvođače rakije u Hrvatskoj da ulože sve napore kako bi se naše tržište žestokih pića aktiviralo i postalo prepoznatljivo kako u Europi tako iu ostalim svjetskim zemljama.

izvor fotografije: destilerija Wise Grus

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr