Završila je prva Infobip Shift konferencija u SAD-u

Shift, Infobipova konferencija za programere, održala je svoje prvo izdanje u Sjedinjenim Američkim Državama u Miamiju. Američki Shift ugostio je raznoliku developersku publiku, govornike iz nekih od najuglednijih tehnoloških kompanija današnjice te Infobipovih sjevernoameričkih partnera, a organizatori su potvrdili povratak u SAD i sljedeće godine.

Program konferencije otvorio je Silvio Kutić, suosnivač i izvršni direktor Infobipa: „Shift u Miamiju predstavlja značajan iskorak Infobipa na američkom tržištu, što je za nas vrlo važno. Održavanje konferencije na dva kontinenta u jednoj godini i iskazan interes publike potvrđuju da developerska zajednica prepozna kvalitetu konferencije. Dodatan je kao poticaj za daljnje pozicioniranje Infobipa kao globalnog lidera u području komunikacija u oblaku, posebno u zajednici programera”.

Povratak iu 2024.

U prepunoj glavnoj dvorani Perez muzeja u Miamiju sudjelovalo je 20 govornika iz nekih od najistaknutijih tehnoloških tvrtki na tržištu. Tematski je konferencija obuhvatila širok raspon tema, od programiranja u industriji igara do umjetne inteligencije, dok je programsko događanje omogućilo programerima iz cijelog SAD-a da prošire svoju mrežu poznanstava. Učenje i networking najveća su vrijednost ovakvih događanja, poručuju organizatori koji, potaknuti odazivom i dojmom publike, najavljuju povratak u Miami.

“Shift u Miamiju ispunio je, au nekim segmentima čak i premašio sva naša očekivanja. Nije bilo lako privući pozornost publike u novom gradu, a raduje činjenica da je tribina na predavanjima ispunila gotovo 500 posjetitelja. Posebno je značajno da su zaposlenici više od 300 različitih tvrtki, većinom američkih. Prema reakcijama publike i govornika na događaj, vjerujemo da smo Shift i Infobip predstavili na najbolji mogući način, te da će Shift u Miamiju 2024. biti još veći i sadržajniji”, osvrnuo se na konferenciju Nikola Radišić, Infobipov voditelj projekta Miami Shift.

Svi posjetitelji glavne dvorane muzeja Perez u Miamiju mogli su pratiti inspirativna predavanja o programerskim temama poznatih imena iz industrije poput Joyce Lin (Poštar), Nica Jacksona (Hashicorp), Davida Astora (GitLab) ili oca FPS videoigara Johna Romera.

Nakon Miamija – Zadar

Nakon uspješnog izdanja u Miamiju, organizacijski tim Shifta sada se okreće europskoj inačici koja će se održati u Zadru 18. i 19. rujna. ŠC Višnjik ugostit će jedan od najvećih tehnoloških događaja u Europi ove godine, koji će sadržajem i brojem sudionika premašiti prethodna izdanja.

”Zadarski Shift bit će, naravno, značajno veći događaj u usporedbi s Miamijem. Očekujemo više sudionika, govornika i kompanija u usporedbi s prošlom, za sada rekordnom godinom. Kao i uvijek, publika može očekivati ​​izuzetno kvalitetan i bogat program te još jedan događaj koji

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr