VIDEO Vučićeve pristaše putuju na skup u Beograd: Žena s mobitela čitala zašto dolazi

VELIKE GUŽVE

Foto: TikTok/Emirat Asipi/24sata

Vučić očekuje da će skup pristaša i članova SNS-a masovnošću nadmašiti sve prethodne građanske prosvjede na kojima su i svi glasniji zahtjevi za njegovim povlačenjem s čela države

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je najveći skup u povijesti Srbije u petak, a deseti autobusi krenuli su u Beograd. Kako doznajemo, jako puno autobusa dolazi is područja BiH. Na autocesti prema Beogradu stvorile su se velike gužve.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vučić očekuje da će skup pristaša i članova SNS-a masovnošću nadmašiti sve prethodne građanske prosvjede na kojima su i svi glasniji zahtjevi za njegovim povlačenjem s čela države, premda je tek početkom druge godine drugog petogodišnjeg mandata.

Podršku Vučiću iskazali su brojni simpatizeri, a podršku je dala i jedna žena u televizijskom prijenosu televizije Pink čitajući Šalabahter.

POGLEDAJTE VIDEO:

‘Okidač’ masovnim prosvjedima bile su dvije tragedije s početka svibnja, u kojima je u beogradskoj osnovnoj školi i selima u okolici Mladenovca ubijeno 18 osnovnoškolaca i mladih, a 20 ih je ranjeno, što je potaknulo masovne građanske prosvjede i kritike vlasti za toleriranje i promicanje. nasilja u javnom prostoru i medijima.

Građane je na prosvjed “Srbija protiv nasilja” pozvala proeuropsku oporuku, a na popisu njihovih zahtjeva su ostavke visokih policijskih dužnosnika koje drže krivima za posljedice poticanja i toleriranja nasilja u javnosti, te uskraćivanje nacionalne frekvencije privatnim provladinim televizijama koje nekritički promiču nasilje i mržnju u svojim programima.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr