Nove eksplozije u Rusiji, poginuo građevinski radnik

Ukrajina je posljednjih tjedana pojačala intenzitet napada na Rusiju.

Građevinski radnik poginuo je u ukrajinskom granatiranju ruskog pograničnog sela Plehova, objavio je u subotu na Telegramu guverner regije Kursk, na dan kada su brojna mjesta u Rusiji pogođena zračnim napadima.

Nedaleko od Plehova u tijeku je izgradnja obrambenih linija na granici s Ukrajinom, rekao je guverner Roman Starovoit koji je objavio vijest o pogibiji građevinskog radnika.

Reuters nije uspio potvrditi ili odbaciti njegovu tvrdnju.

Ukrajina je u subotu upotrijebila besplatne letjelice za napad na naftnu infrastrukturu duboko u Rusiji, uključujući stanicu naftovoda Družba u regiji Tver koja transportira naftu iz zapadnog Sibira u Europu, tvrde ruski mediji. Jedan od najvećih naftovoda u svijetu napadnut je s dva drona, piše ruski list Kommersant.

Ukrajina je posljednjih tjedana pojačala intenzitet napada na Rusiju, a New York Times u svom članku tvrdi da američka obavještajna zajednica vjeruje da Ukrajina također stoji iza napada dronovima na Kremlj početkom ovog mjeseca.

Tverske vlasti su u subotu napisale da je jedan dron pao u blizini sela Erohino, koje se nalazi oko 500 kilometara od granice s Ukrajinom.

Ukrajina nije javno priznala da gađa mete unutar Rusije, ali su visoki dužnosnici u Kijevu povremeno pozdravljali vijesti o uspješnim napadima dronovima na rusko tlo.

Ukrajinsko ministarstvo obrane nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentar subotnjeg incidenta.

Naftovod Družba, izgrađen tijekom Sovjetskog Saveza, ima kapacitet od 2 milijuna barela dnevno, no od početka ruske invazije koristi se puno manje jer Europa pokušava postati energetski neovisna od Rusije.

Njegov operater Transneft objavio je ranije ovog mjeseca da je benzinska postaja Družbe u ruskoj regiji koja graniči s Ukrajinom napadnuta.

Napad na Pskov

Napad dronom u subotu je također izazvao eksploziju u ruskoj regiji Pskov, blizu granice s Bjelorusijom, u kojoj je oštećena upravna zgrada naftovoda, rekao je guverner Mihail Vedernikov u priopćenju za javnost.

Više o temiIzvor:Poslovni.hr