Pazite što 'googlate', prevaranti vrebaju različitim metodama

Držite se onog najjednostavnijeg savjeta.

Budite posebno pažljivi kada guglate ove tri stvari.

1. Broj korisničke službe

Ponekad ste u žurbi i jako vam je potreban broj nekih korisničkih službi pa ih možete pokušati pronaći putem Googlea. U žurbi možda kliknite na prvu opciju pretraživanja koja vam izgleda kao službeni broj tvrtke, a prevaranti zapravo na to čekaju.

Pozovite li broj koji su objavili prevaranti, oni vas mogu tražiti određene podatke kako bi “potvrdili vaš identitet”, a zapravo vam ukrasti osobne podatke ili preuzeti kontrolu nad vašim brojem kako bi dalje varali druge osobe.

Najbolja opcija je da googlate službenu stranicu tvrtke koju želite kontaktirati i provjerite vodi li se URL na pravu, službenu stranicu. Tamo ćete pronaći opciju ‘o nama’ ili ‘kontaktirajte nas’ i tako im se možete javiti.

2. Dobro plaćen posao od kuće

Kada govorimo o zarađivanju novca na internetu u 2023., osobito kada je riječ o poslovima koji se obavljaju od kuće, može se reći da su brojni oglasi koje ćete pronaći na internetu zapravo prijevare.

Držite se onog najjednostavnijeg savjeta – ako ponuda za posao zvuči predobro da bi bila istinita, onda vjerojatno i jest tako. Pripazite na nejasne opise poslova, objave stare više mjeseci i upite o ljudskim resursima poslane s besplatne domene e-pošte kao što je @gmail, savjetujelifehacker.

3. Najbolji kripto novčanik

Razumljivo je da želite pronaći najsigurniji novčanik kako biste sačuvali svoju vrijednu kriptovalutu od ruke prevaranata, hakera i lopova. Međutim, traženje jednog jednostavnog pretraživanja upravo je ono što prevaranti želite učiniti—a njihove SEO vještine postavljaju njihove zamke visoko u Googleovim rezultatima.

Jednostavan način da i

Više o temiIzvor:Poslovni.hr