Ovo su naše preporuke filmova do 90 minuta trajanja kada nemate vremena za duge filmove

Rye Lane

Dvoje ljudi u dvadesetima, obilježenih lošim prekidima, povezuju se tijekom jednog uzbudljivog dana u Londonu uz pomoć jednog drugog nositi se sa svojim bivšima iz noćne more i potencijalno vraćajući im vjeru u ljubav. To je premisa filma Rye Lane za koji se usudimo reći da je najbolji romantični film godine. Podsjeća na klasik Prije svitanja, ali s modernim štihom. Ima neuredne, ali ispunjene ulice, dva glavna lika koji pokušavaju ponovo pronaći sreću, riblja leća objektiv i vibrantne boje u scenografiji. Sve to pruža jedinstveno vizualno iskustvo što ljubavnoj priči daje još veću važnost. Prave zvijezde filma ipak su glavni glumci David Jonsson i Vivian Oparah koji dijalog čine živahnim i zabavnim, au cameo ulozi pojavljuje se legendarni Colin Firth.

filmovi

Frances Ha

Čime se baviš?

malo je teško objasniti.

jer … ono čime se baviš je komplicirano?

jer se ja zapravo time ne bavim.

Ovo je jedna od interakcija u filmu Frances Ha što savršeno opisuje atmosferu cijelog filma. Frances je znanstvenica plesne družine u New Yorku koja se bezglavo baca u svoje snove, iako je mogućnost da ih ostvari sve manje. Ako ste trenutno na životnoj prekretnici u kojoj ne znate što biste sa životom, preskočite ovaj film jer bi vas mogao još više deprimirati. Ipak, ne možemo ga dovoljno preporučiti. On je to režirao Noah Baumbach poznat po filmu Bračna pričaa glavna uloga pripala je njegovoj partnerici Idi Gerwig koja se i sama bacila u redateljske vode. Gerwig je izvrsna u ulozi Frances koja je toliko izgubljena u životu i samo želi „get her shit together“. Unatoč tome što joj život ne izgleda baš najbolje, Frances živi život s neobjašnjivom lakoćom i radošću. Ovo je jedan od onih kvalitetnih filmova koji traju manje od 90 minuta, a uspiju ugurati priču o prijateljstvima, usamljenosti, odrastanju i neovisnosti u obliku sentimenta koji će vas dirnuti.

filmovi

Fantastičan g. Lisica

Film iz 2009. godine za koji smo sigurni da će u budućnosti postati klasik. Dok čekaš da izađe Wes Andersonov Grad asteroidamožete pogledati njegov animirani film Fantastičan g. Lisica. Često bude pri vrhu liste kada se ocjenjuju Andersonovi filmovi, a mi se moramo složiti. Temeljeno na priči Roalda Dahla, film koji prati Mr. Foxa kojem dosad život kojeg živi te odluči opljačkati trojicu lokalnih farmera. Farmerima, u drugu ruku dosadi dijeljenje svojih kokoši s Mr. Foxom te se oni odlučuju na osvetu protiv njega i njegove obitelji. Odličan film za opuštanje s garantiranom zabavom, Fantastic Mr. Fox je kao animirani (i bolji) Oceanov 11. Uz, to glas Mr. Foxu posudio je George Clooney. Kao iu većini svojih filmova, Wes Anderson okupio je glumce A-liste pa tako možete čuti i glasove Meryl Streep, Willema Dafoea, Billa Murrayja i mnogih drugih zvijezda.

Stani uz mene

Još jedan stari klasik, Stani uz mene može se prepoznati po proboj ulozi preminulog Rivera Phoenixa. Film je temeljen na priči Stephena Kinga i garantirano će vas rasplakati. Kada saznaju da je dječak njihovih godina ubijen u blizini njihovih domova u Oregonu, četvorica prijatelja odluče pronaći tijelo. Na putu, Gordie, Vern, Chris i Teddy susreću opakog starca i močvaru punu pijavicu. Također saznaju više jedni o drugima i svojim vrlo različitim životinjama kod kuće. U početku samo zezancije, dječja avantura razvija se u odlučujući događaj u njihovim životima.

Više o temiIzvor: Journal.hr