Lukašenko se kiti tuđim perjem: “Treba ući u uniju Rusije i Bjelorusije, bit će nuklearnog oružja za sve”

Aleksandar Lukašenko poziva na ulazak u uniju Rusije i Bjelorusije, a obećava nuklearno oružje, kojeg njegova zemlja još nema.


Samoproglašeni bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je da će Rusija isporučiti nuklearno oružje svim zemljama koje se pridruže rusko-bjeloruskoj zajednici.

“Vrlo je jednostavno. Treba ući u uniju Bjelorusije i Rusije i to je sve: bit će nuklearnog oružja za sve”, rekao je Lukašenko u intervjuu s ruskim propagandistom Pavel Zurabin koga je citirala Pravda.

Prema Lukašenku, ove zemlje imaju jedinstvenu šansu da se ujedine.

“Ako je netko zabrinut… ne mislim da je KassYm Tokayev (Predsjednik Kazahstana) zabrinut je zbog toga, ali ako se nešto iznenada dogodi, onda nikome ne smeta što Kazahstan i druge zemlje imaju tako bliske odnose kao mi s Ruskom Federacijom”, objasnio je.

Rusija i Bjelorusija 25. svibnja su u Minsku potpisale dokumente o postavljanju ruskog nestrateškog nuklearnog oružja na bjeloruski teritorij. Od tada su formalno dio takozvane “zajedničke države”, sporazuma koji za cilj ima produbljivanje integracije dviju zemalja, kako političku tako i gospodarsku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr