VIDEO Dinamo počastio navijače s četiri gola: Više od 16 tisuća 'plavih duša' proslavilo naslov

FEŠTA PRVAKA HRVATSKE

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Gorica je pred dosta punim Maksimirom povela u 5. minuti i nakratko pokvarila slavlje Zagrepčana. Uslijedila su dva sjajna poteza za preokret, a Dinamo je do kraja pretrpio još dva i promašio jedanaesterac.

U posljednjem susretu HNL sezone, zadnjem ogledu 36. kola, prvak Dinamo je na maksimirskom stadionu pobijedio Goricu 4-1 (2-1).

POGLEDAJTE VIDEO:

Momčad iz Velike Gorice je povela već u petoj minuti, a strijelac je bio Merveil Ndockyt. Ne, preokret je uslijedio vrlo brzo pa je Dinamo 2-1 vodio na kraju prvog poluvremena. Strijelci su bili Robert Ljubičić u 23. i Luka Ivanušec u 33. minuti. U završnici susreta Dinamo je postigao nova dva gola, a za dodatno slavlje na stadionu zaslužni su bili strijelci Dario Špikić u 80. i Dino Perić u 88. minuti.

Foto: Sofascore za 24sata

U slavljeničko raspoloženje na maksimirskom stadionu nije se ukomponirao trenutak iz pete minute. Naime, već tada je Gorica povela, a strijelac je bio Ndockyt.

Od tog trenutka pa uglavnom do kraja utakmice, trajala je dominacija Dinama koji je rezultat preokrenuo do kraja prvog poluvremena iu oba slučaja hrvatski prvak je kreirao lijepe akcije.

U 23. minuti strijelac je bio Ljubičić nakon što ga je lucidno, petom, proigrao Ivanušec. Petom se igralo i deset minuta kasnije kada je Dinamo poveo 2-1. Petković je u tom trenutku bio zadužen za taj potez, au nastavku akcije Moja baterija je bio asistent, a Ivanušec strijelac.

Početkom drugog poluvremena Dinamo je poveo 3-1. Drugi pogodak na susretu je dao Ivanušec, ali je VAR poništio povećanje domaćeg vodstva zbog zaleđa. Imao je Dinamo savršenu priliku za 3-1 u 58. minuti. Petković je namjestio loptu na bijelu točku, ali je njegov udarac obranio velikogorički vratar Božidar Radošević. Bio je to samo nastavak izvrsnih obrana gostujućeg vratara koji je iz mnogih situacija s Dinamovim igračima izlazio kao pobjednik.

Ne, niti raspoloženi Radošević nije spriječio nova dva gola Dinama u završnici susreta. Strijelci su bili Špikić u 80. the Perić osam minuta kasnije.

Prvak Dinama tako je prvu sezonu okončao s deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Hajduk. Gorica je pretposljednja, ali je svoj posao obavila u nedjelju ranije kada je preskočila Šibenik i osigurala se i iduće sezone igranja u elitnom razredu hrvatskog nogometa. (Hina)

>> VIDEO GOLOVA OVDJE

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr