Maja oduševila ekipu, osmicu dao samo Nikola pa objasnio: 'Poriluk i majoneza u predjelu..'

Ekipi su zasvirali harmonikaši pa je time lijepoj atmosferi završila prva ovojedna večer. Uslijedile su ocjene – Maja je od ekipe dobila visokih 38 bodova

Njegovateljica Maja Rukavina ugostila je protukandidata prvog dana podravskog tjedna ‘Večere za 5 na selu‘. Ugostila je konzultanticu Martinu Hajdariradnika u šumi Nikolu Pavlekovićaugostiteljicu Martinu Tišljarićui umirovljenicu Gordanu Smoljanović. Za svoju izvrsnu večer Maja je dobila visokih 38 bodova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Protukandidati su pohvalili glavno jelo i pustinju te odličnu atmosferu. Pripravu svoje večeri Maja je započela radom u pustinji koju je nazvala ‘Tip-top’.

– Torta s narančom i čokoladom, sviđa mi se i veselim se – najavila je Martina H.

Foto: RTL

I zaista, Maja je objasnila da se radi o kombinaciji čokolade i naranče. Uslijedila je priprava Smotuljka patuljka – predjela s kojom je Maja odlučila otvoriti svoju večeru. To bi mogle biti tortilje, smotano nešto, detektirala je ugostiteljica Martina T.

Radilo se o hladnoj salati kojom je Maja punila tortilje. Za kraj, Maja je napravila glavno jelo – najbolje od najbolje. Lungić rolan u pršutu, punjen šampinjonima?, zapitala se Martina H. čeka li ekipa za glavno jelo kod Maje.

Foto: RTL

I bila je u pravu, za glavno jelo Maja je napravila punjeni lungić s domaćim njokima u umaku od šampinjona. Nakon što je domaćica završila s pripravnom večerom, bacila se na dekoraciju stola i pripremila aperitiv. Ekipa se dotad srela i upoznala putem od Maje – svi osim Gordane i Nikole, koji se znaju otkako je Nikola bio dijete.

Foto: RTL

Uz prigodne šale, stigli su do Maje i njezinog aperitiva. Ubrzo se ispostavilo da Nikola i domaćicu Maju poznaje otprije.
Vesela njegovateljica dočekala je ekipu uz aperitiv od šljive, jagode….

– Ja sam pila jagodu, odlična je bila – poručila je Gordana.

Pohvale na račun šljive imala je Martina T., a zbog jakog vjetra ekipa se na aperitivu zadržala iznimno kratko. Vrlo brzo ušli su u Majin dom, a ona je poslužila riskantno predjelo s porilukom.

Foto: RTL

– Predjelo mi je izgledalo lijepo na oko, dekorativno – izjavila je Gordana.

Foto: RTL

– Primijetila sam da unutra ima sastojaka koje ne bih smjela jesti zbog problema s probavom – najavila je odmah Martina T.

Foto: RTL

– Predjelo mi se nije svidjelo zbog poriluka i majoneze. Ne volim poriluk od djetinjstva, nije mi se ljubio taj okus – dodao je Nikola.

Foto: RTL

Nakon predjela, na stolu je ekipi stiglo glavno jelo – pohani punjeni lungić, umak od šampinjona i domaće njoke. Servirano kao u restoranu, baš je bilo reprezentativno, jako lijepo, komentirala je Martina H.

– Njoki su mi bili fantazija, lungić malo manje, ali prolazna ocjena, super je bilo – dodao je Nikola.

Foto: RTL

Pohvale su stigle i od Gordane te Martine T. Desert Tip-Top posljednji je stigao na stol, a nakon komplimenata na račun glavnog jela, ekipa je pohvalila i izgled deserta. Desert fantastičan, sve se sljubilo, nije bio presladak, odličan je bio, poručio je Nikola.

Foto: RTL

Nakon uživanja u desertu, Maja je ekipi podijelila prigodne darove – domaće proizvode.

Foto: RTL

– Nešto domaće, zanimljivo, fantastično – komentirao je Nikola poklone za kraj.

Ekipi su potom zasvirali harmonikaši pa je time lijepoj atmosferi završila prva ovojedna večer. Uslijedile su ocjene – Maja je od ekipe dobila visokih 38 bodova. Visoko je Maja postavila letvicu, Nikola joj je udijelio osam, a svi ostali deset bodova.

Foto: RTL

Nikola je svoju osmicu i objasnio. Jedini razlog je predjelo od majoneze i poriluka, zaključio je Nikola.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S EDINOM PRŠIĆ BABIĆ:

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr