Volkswagen Touareg treće generacije doživio je “facelifting”, poboljšan je i digitalni kokpit

Treća generacija Volkswagenovog premium SUV-a dobiva nadogradnju ovjesa, unutarnjeg zaslona, ​​prednje LED matrice svjetla te nešto oštrije i istaknutije linije karoserije

Jedan od automobila koji su definirali segment SUV-ova kakav danas poznajemo, Volkswagenov premium model Touareg, od sada je dostupan u svojoj trećoj, ali vizualno i tehnički osvježenoj generaciji. Iz njemačkog koncerna kažu kako su poslušali želje svojih kupaca, pa je na Touarega primijenio njihove prijedloge: “zategnuli” su linije karoserije, koje su sada nešto izraženije nego prije, dodali su nešto intuitivniji način upravljanja funkcijama putem ugrađenog infotainment zaslona te poboljšali vozne karakteristike nadogradnjom sustava. ovjesa.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Od vizualnih detalja, novi Touareg dobio je unaprijeđenu prednju LED matričnu svjetiljku, koja s ugrađenih čak 38 tisuća interaktivnih elemenata projicira “svjetlosni tepih” izravno na kolnik ispred vozila, preciznije nego ikada prije. Ista će tehnologija uskoro naći put i do manjih i jeftinijih Volkswagenovih SUV modela. Dodan je i osvjetljeni stražnji logotip, no najveća se nadogradnja ipak ne tiče stabilnosti i udobnosti vožnje.

Volkswagen Touareg R-Line

Volkswagen Touareg R eHybrid

Osvježeni Touareg treće generacije također donosi ugrađeni senzor opterećenja krovnih nosača, pa tom teretu prilagođava ponašanje ovjesa i elektroničku kontrolu stabilnosti (ESC).

U unutrašnjosti će vlasnici ovog modela pronaći poboljšani digitalni kokpit, poboljšan u svakom pogledu u odnosu na prethodnu verziju. Bit će tu i snažne USB-C utičnice (45 W umjesto dosadašnjih 15 W) za punjenje uređaja, od mobitela do laptopa.

Ponuda motora ostaje ista: dostupni su benzinski, dizelski i plug-in hibridi, ukupno pet varijanti motora. Turbobenzinski, dva turbodizelska i dva plug-in hibridna pogonska sklopa, svi povezani s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i stalnim 4MOTION pogonom na sve kotače. U Njemačkoj je novi model već u ponudi, s početnom cijenom od 69.200 eura, dok najveći hibridni model, Touareg R eHybrid, stoji gotovo 94.000 eura.

Volkswagen Touareg R-Line

Volkswagen Touareg Elegance

Više o temiIzvor:Bug.hr