S 38 na leđima, Wawrinka još nije za otpis. Nakon četiri i pol sata slavio je na startu Roland Garrosa

Roger Federer lani se umirovio, uskoro će mu se pridružiti Rafael Nadala ni Andy Murray ili Novak Đoković nisu više u cvijetu mladosti. On svakako spada u društvo starih i prekaljenih teniskih asova Stan Wawrinka, sada već 38-godišnjica branitelja. No, da još nije za staro željezo, švicarski tenisač pokazao se na početku ovogodišnjeg Roland Garrosa.

Njemu je u prvom kolu tog turnira s druge strane mreže stajao Albert Ramos Viñolas, kojeg je svladao nakon čak četiri sata i 35 minuta iscrpljujuće borbe. Rezultat je u setovima bio 3-2, a po gemovima je bio 7-6, 6-4, 6-7, 1-6, 6-4, za Wawrinkinu ​​prvu pobjedu na pariškoj zemlji još od 2020. godine.

ČOVJEK STAN SE GURA 🙌Stan Wawrinka preživio prvo kolo maratona protiv Ramos-Vinolasa.#RolandGarros

Objavio ROLAND-GARROS naPonedjeljak, 29. svibnja 2023

Isto tako, Wawrinka je na Roland Garrosu sada izvojevao već 11. pobjedu u pet setova, čime je preskočio Gaela Monfilsa ja Harold Solomon (oboje po 10) i postao rekorder u tom statističkom pogledu. Nakon današnjeg trijumfa, uslijedilo je njegovo veliko slavlje na terenu, ali i ogromno oduševljenje na tribinama terena broj 14, nošeno podrškom publike.

Nema previše odmora za njegove stare i vrlo vjerojatno jako umorne kosti, jer ga u drugom kolu čeka sraz s Thanasijem Kokkinakisom. Iako nikad nije igrao protiv ovog Australca, uz njega ga ne vežu baš lijepa sjećanja…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr