Borna Ćorić četiri se sata borio s Corijom, no na kraju ga je ipak svladao te ušao u drugo kolo

Nakon odustajanja Marina Čilića, Borna Ćorić jedini je hrvatski predstavnik u muškom dijelu ždrijeba na ovogodišnjem Roland Garrosu. Danas je otvorio svoj nastup na pariškoj zemlji, i to uspješno, s 3-1 u setovima je svladala Argentina Federica Corijuinače mlađeg brata slavnog Williame.

Rezultat u gemovima bio je 7-6, 6-7, 6-3, 6-3, u meču koji je trajao točno četiri sata i 11 minuta. Bio je to i njihov prvi međusobni ogled, a Ćorić je u svom osmom Roland Garrosu sedmi put preskočio prvu prepreku na tom turniru. U drugom kolu ga čeka još jedan Argentinac, bit će 64. tenisač svijeta Pedro Cachinkoji je u iscrpljujućih pet setova svladao dvostrukog finalista Dominika Thiema.

Ni Ćoriću nije bilo lako, dugo se borio s Corijom i konačno slomio njegov otpor u trećem i četvrtom setu. U prva dva susreta vidjeli smo izjednačenu borbu ova dva protivnika, pa su oba uvodna seta odlučena tek u tie-breaku. Isto tako, u svakoj su obojici po dva puta oduzeli prednost servisa, činilo se da će se na terenu broj 12 voditi epska bitka.

Ne, i treći i četvrti set trajali su manje od jednog sata, pa je Ćorić uz manje turbulencije stigao do cilja te dobro krenuo u ovogodišnju avanturu u Parizu…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr