Najbolji tinejdžerski filmovi koje i danas s guštom volimo pogledati

Film su, osim što nam je donio ljubavne priče, puno smijeha i možda malo plakanja, u zvjezdanu orbitu lansirale Juliju Stiles, Heatha Ledgera i Josepha Gordona-Levitta.

Spremi posljednji ples

Najveća joj je želja uspjeti kao balerina, a igrom slučaja upoznaje Dereka (Sean Patrick Thomas) s kojim dijeli ljubav prema plesu i koji će njezinu koreografiju svojim hip-hop pokretima dovesti do savršenstva. Ne zaboravite obratiti pažnju na zvučni zapis!

S popularnošću na vrhuncu, Julia Stiles se pojavila u još jednom filmu koji smo obožavali. Nakon što joj majka pogine u nesreći, njen lik Sara odlazi živjeti s ocem u crnačku četvrt gdje se zaista treba prilagoditi.

Djevojke s Beverly Hillsa

Bez pameti

Film Bez pameti zvjezdani je status priskrbio Aliciji Silverstone, koja u filmu glumi razmaženu bogatašicu Cher, najpopularniju curu u školi koja je navikla uvijek dobiti sve što poželi. S najboljom prijateljicom Dione pokušat će preobraziti novu učenicu u jednako popularnu djevojku, a sve u potrazi za savršenim dječakom. Osim Alicije Silverstone, svoje su karijere dalje nastavili graditi i Brittany Murphy i Paul Rudd.

Ljubavne zavrzlame i jako, jako puno odjevnih kombinacija, učinile su ovaj film jednom od kultnih ostvarenja 90-ih.

Zle djevojke

Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried i Lacey Chabert čine glavnu četvorku ovog filma. Lindsay u ulozi neprilagođene Cady koja je cijeli život provela u afričkoj divljini, a zatim se mora snalaziti u džungli vezama u srednjoj školi.

Samo daj

Najpopularniji film o američkim navijačicama predvodile su tada iznimno popularne Kirsten Dunst, Eliza Dushku i Gabrielle Union. Osim fantastičnih koreografija, u paketu smo dobili i rivalstvo i ljubavnu priču, ali i nekoliko popularnih citata koje smo tada s oduševljenjem izgovarali.

Više o temiIzvor: Journal.hr