ZADAR RASTUŽIO PREPUNE GRIPE! Prva utakmica dalmatinskog finala gostima

Foto:Tom Dubravec/ CROPIX

Autor: Gordan Ivan Šojat

Hrvatsko košarkaško prvenstvo ušlo je u samo finale, au njemu su se u utorak sastali Podjela ja Zadara pobjedu su odnijeli gosti s prepunih Gripa rezultatom 74:85.

Dalmatinsko finale tako je već nakon prve utakmice donijelo prednost Zadranima, koji će već za dva dana na domaćem parketu tražiti novu pobjedu u finalnoj seriji.

Za Zadar je odlučujuću ulogu odigrao prošlogodišnji igrač Splita Karlo Žganec, koji je bio nezaustavljiv pod koševima te je skupio 12 skokova, 17 poena i četiri asistencije.

Zadar dominirao

Prvu četvrtinu bolje je otvorio Zadar, koji je otišao na 24:16, ali se u drugoj četvrtini Split vraća na krilima svoje trojice Amerikanaca i na poluvrijeme odlazi s četiri poena prednosti za domaćina.

U trećoj četvrtini Zadrani su lovili prednost Splita, no u odlučujućoj četvrtoj četvrtini dogodio se neobjašnjiv kraj domaćih i gosti su serijom od 15-0 zabilježili utakmicu.

🚨📅 Večeras počinje finalna serija Croatia Premijer lige između Zadra i Splita!

U remakeu finala 2021., nadajmo se da ćemo gledati dobru košarku… i, nadamo se, neka ishod bude isti 😉💙⚓️🇭🇷🙏#igrajzadre#gradkošarke#kkzadar#premijerliga pic.twitter.com/KxPQImwXOq

— Matteo Cazzulani (@MatteoCazzulani) 30. svibnja 2023

Zadar je tako došao do prve pobjede u gostima iu seriji, au četvrtak utakmicu igraju na domaćem parketu pred svojim gledateljima.

Autor:Gordan Ivan Šojat

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr