STRPALI MRTVOG MJEDVJEDA U AUTO! Lovci pokušali nadmudriti carinike, pa se loše proveli

Foto: Ranko Šuvar / CROPIX – ilustracija

Autorica: Franka Alvarez

Nije rijetkost da lovci prevoze svoj ulov u prtljažniku vlastita automobila, međutim prilikom zaustavljanja ovoga vozila, službenicima Carine nije na kraj pameti bilo što bi vozač mogao prevoziti u pola bijela dana.

Tako su na lokaciji Ružić koja se nalazi kod mosta preko rijeke Čikole carinski službenici zaustavili vozilo kojim je upravljao hrvatski državljanin.

Na upit carinskih službenika prevozi li nešto u vozilu, putnici iz automobila izjavili su da se vraćaju iz lova u Lici u okolici sela Srb te da u vozilu prevoze ustrijeljenog srndaća. Carinicima su na uvid dali potvrdu o podrijetlu divljači i njezinih dijelova kojima je izdao vlastelnik prava lova.

Posumnjavši da su u vozilu krijumčari i druga neprijavljena roba, carinski službenici pristupili pregledu vozila te je odmah nakon otvaranja prtljažnog prostora vozila, uz srndaća koji se nalazio u plastičnoj kadi, uočio mrtvi smjesti medvjed.

Foto: Carinska uprava

Smeđi medvjed nalazi se na popisu ugroženih životinja u Hrvatskoj i smatra se strogo zaštićenom životinjom prema Zakonu o zaštiti prirode.

Krivolovci su predani policiji na daljnju obradu.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr