dm će podržati devet projekata za dobrobit i zdravlje žena koji su vrijedni više od 90.000 eura

U sklopu natječaja {ZAJEDNO} za bolje sutra dm će podržati realizaciju devet društveno odgovornih projekata usmjerenih na dobrobit i zdravlje žena koji su vrijedni više od 90.000 eura.

Zahvaljujući natječaju, dm će osigurati nabavu endovaskularnog ultrazvuka za KB Merkur i medicinska oprema za Centar za majku i dijete Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije, dok će Institut Ruđer Bošković omogućiti provedbu istraživanja s ciljem unapređenja liječenja raka jajnika.

Projekt Društva psihologa Šibensko-kninske županije zaštitit će mentalno zdravlje studentica, dok je projekt udruge Za pravo LGBTIQ+ osoba usmjeren na suzbijanje menstrualnog siromaštva. dm će ujedno podržati i projekt „Nisi sama – ideš s nama“ udruge Nismo same kao i projekti Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot Popovača, Caritasovog doma za djecu i žrtve obiteljskog nasilja the udruge Depaul iz Rijeke.

Natječajem {ZAJEDNO} za bolje sutra željeli smo skrenuti pozornost na teme i izazove s kojima se žene susreću u svakodnevnom životu te doprinijeti kvaliteti njihova života i njihovom zdravlju. Ponosni smo na nova partnerstva koja smo ovim natječajem izgradili i na to što ćemo realizacijom projekata pomoći ženama: studentima, trudnicama, majkama, beskućnicama i žrtvama nasilja. Također, odabrani će projekti dugoročno unaprijediti liječenje i zdravstvenu skrb žena te im pružiti potrebnu podršku tijekom težkih životnih razdoblja“, istaknula je Gordana Picekprokuristica i voditeljica Odjela nabave i marketinga u dm-u.

Na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra stigla je 181 prijava projekata usmjerenih na poticanje zdravijeg načina života ja prevenciju bolesti koje pogađaju žene te na poboljšanje tjelesnog i psihičkog zdravlja žena. Među prijavljenima dm je odabrao projekte za realizaciju koji će u najvećoj mjeri doprinijeti dobrobiti i zdravlju žena.

Natječajem i realizacijom odabranih projekata dm želi doprinijeti promicanju, razvoju i unapređenju zdravstveno-socijalnih aspekata zdravlja žena svih dobnih skupina.

Sve detalje o odabranim projektima možete pronaći na internet stranici jednizadrugezajedno.hr.

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr