Novi studiji poslovne ekonomije u Zagrebu

Veleučilište Edward Bernays ovih je dana dobilo dopusnicu za izvođenje dvaju novih studijskih programa: prijediplomski studij Poslovna uprava te diplomski studij Vodstvo i menadžmentprogrami jedinstvenog profila i sadržaja, koji odgovaraju potrebama tržišta rada za menadžerima i voditeljima suvremenog poslovanja u dinamičnom domaćem i međunarodnom okruženju.

Ponuda studija iz područja poslovne ekonomije također je proširena novim, inovativnim obrazovnim programima za neka od najtraženijih i najatraktivnijih zanimanja na tržištu rada. Prijediplomski studij Poslovna uprava donosi četiri studije u jednom: studenti će dobiti temelj za razumijevanje poslovanja i organizacijskog djelovanja, s fokusom na poslovnom upravljanju i znanjima u područjima informacijsko-komunikacijskih znanosti, sociologije i psihologije te se potom specijalizirati odabirom jednog od četiri smjera primjene: Međunarodni menadžment, Menadžment održivosti, Menadžment u sportu i Menadžment u turizmu.

Diplomski studij Vodstvo i menadžment pruža znanja o organizaciji i upravljanju poslovanjem u širokom spektru poslovnih i poduzetničkih aktivnosti, te u zvanjima magistara Poslovnog upravljanja studenti će steći sve potrebne vještine za suvremene formate upravljanja ljudima i procesima, kao i nastaviti poslijediplomsko akademsko obrazovanje.

Novi studiji kreću s izvedbom u akademskoj godini 2023/2024 pod vodstvom frontwoman, doc. dr. sc. Dine Tomšić, prof. struč. stud., iskusne menadžerice, profesorice i autorice nedavno predstavljenog sveučilišnog udžbenika Korporacijski ugled – interdisciplinarna paradigmaa kroz program i strukturu nastave naglasak je stavljen na konkretna znanja o poslovanju i planiranju te vještine agilnosti, interdisciplinarnosti, analize podataka te upravljanja digitalnim tehnologijama, koje su, u istraživanju koje je Veleučilište provelo, sami poslodavci istaknuli kao najpotrebnije vještine budućih zaposlenika i lidera .

Nove studijske programe, prijediplomski i diplomski studij, odlikuje visoka satnica praktične i terenske nastave, velik udio svih oblika nastave na engleskom jeziku, a uz istaknute predstavnike znanstvene zajednice, među profesorima će se naći neka od najistaknutijih imena domaće i međunarodne poslovne scene. Kroz punih deset godina rada Veleučilišta Edward Bernays i obrazovanja stručnjaka u području komunikacijskog menadžmenta i turizma, potvrđena je iznimno visoka zapošljivost studenata – svaki četvrti dobije stalni posao već tijekom studija, a njih više od 90% unutar tri mjeseca po završetku studija. Bernays ističe i iznimno zadovoljstvo studenata individualnim pristupom i mentorskom podrškom profesora, ugodnom atmosferom te brojnim prilikama za stjecanje konkretnih znanja kroz burzu prakse i preko 150 partnera iz poslovnog svijeta.

Studenti Bernaysa su tijekom studija u neprestanom kontaktu s potencijalnim poslodavcima te imaju priliku uključiti se u programe međunarodne razmjene, gdje Veleučilište surađuje

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr