Hrvatski veleposlanik o susretu parova i djece u Zambiji: Mahali su roditeljima, bilo je dirljivo…

OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA

Foto: Noel Sichalwe/24sata

Otkrio je i kako su nakon što je sve završilo otišli u imigracijski ured kako bi sredili papire i formalnosti za sebe i za djecu kako bi im se djeca mogla pridružiti

Nakon što je sud u Zambiji oslobodio Hrvate trenutke u sudnici prepričao je hrvatski veleposlanik Tomislav Bošnjak za HRT. On se gotovo rasplakao kada je prepričavao surest parova s ​​djecom prošle petke.

– Nevjerojatan je bio prizor kada je četvero djece dovedeno na sud, tada su svi morali izaći osim službenih osoba i optuženih, pazite, nakon što šest mjeseci nisu vidjeli, a prije toga su se vidjeli na tri i pol dana, dvoje od te četvero djece je mahalo svojim roditeljima, bilo je to vrlo dirljivo, i ostavilo je snažan dojam na sutkinju. Taj trenutak je bio nevjerojatan i teško ga je prepričati – rekao je Bošnjak, koji je i danas bio u sudnici.

– Bilo je dirljivo i vidjeti i čuti sve, emocije su bile nabijene, ali su bile pozitivne. Dobar dio onih koji su bili prisutni u sudnici zapljeskao je na toj odluci suda – ispričao je o današnjem ročištu.

Otkrio je i kako su nakon što je sve završilo otišli u imigracijski ured kako bi sredili papire i formalnosti za sebe i za djecu kako bi im se djeca mogla pridružiti.

– Ne znamo točno kada će se vratiti, organizacija puta je u tijeku. Nema letova svaki dan, ako se obave sve formalnosti, možda sutra stignu na let – kaže Bošnjak.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr