WordPress.Com omogućio kreiranje plaćenih biltena

Dok jedni, poput Mete, gase svoje newsletter platforme drugi ih nastavljaju razvijati kako bi zadovoljili potrebe pisaca i kreatora na svojim platformama.

Tako je WordPress.com u zadnjoj objavitinajavio mogućnost zarade uz plaćene pretplate bilo da se newsletter pokreće od nule ili razvija postojeće.

Posebno je zanimljivo da je ova značajka dostupna svim korisnicima WordPress.com-a, bez obzira koriste li besplatnu ili plaćenu verziju usluge. To otvara mogućnost istraživanja postojećih i novih mogućnosti slanja biltena bez financijskih ulaganja, barem u početku, kako bi se dosegnulo novu publiku i možda zaradilo nešto novca.

Kasniji nastavak rasta moguće je skalirati plaćenim planovima uz niže naknade za transakcije i dodatne značajke za upravljanje sadržajem.

Na primjer, korisnici na besplatnom planu plaćaju transakcijske naknade od 10%, dok oni na trgovačkom planu plaćaju 0%. WordPress.com obrađuje transakcije putem Stripea što ograničava dostupnost samo na onom tržištu na kojem je Stripe podržan.“- wordpress.com

Konkretno, WordPress.com Newsletter osim kreiranja newslettera omogućuje autorima i automatski slanje postova putem e-pošte kako bi se izravno uvrstio u svoju objavu.

Više o temiIzvor:Bug.hr