Erdogan objavio sastav nove vlade: Samo dva ministra preživjela veće promjene

Nakon svečane večeri na kojoj je bilo gotovo 80 predsjednika države i vlade, Erdogan je objavio sastav nove vlade koja uključuje ministarstva obrane, vanjske poslove i gospodarstvo doživjela temeljite promjene.

Nova vlada će se prvi put sastati u utorak, rekao je ranije. Nakon večeri Erdogan se uputio u predsjedničku palaču Cankaya, u kojoj je živio i radio Mustafa Kemal Ataturk, kako bi obznanio sastav nove vlade.

Kao što se i očekivalo, priznati stručnjak Mehmet The Simsbivši ministar financija (2009.-2015.), a zatim potpredsjednik vlade za gospodarsku politiku (do 2018.), preuzima ministarstvo financija.

Ime Mehmeta Simseka (56) uporno se pojavljivalo u medijima: bivši ekonomist američke banke Merrill Lynch bit će zadužen za vođenje reda u financijsku politiku zemlje kako bi se povratilo povjerenje investitora.

Obnovit će se i glavna ministarstva: tako će Hakan Fidan, bivši čelnik MIT-a, turske obavještajne službe, preuzeti dužnost ministra vanjskih poslova, umjesto mevlut Cavusoglua.

U ministarstvu obrane Izgubio je Guelernačelnik glavnog stožera oružanih snaga, zamjenjuje Hulusija Akara, bivšeg načelnika glavnog stožera koji je na toj dužnosti bio od srpnja 2018.

Akara su smatrali organizatorom otpora u neuspjelom puču u srpnju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr