Glumac Jared Leto otkrio zašto već 17 godina nije zaplakao: 'Od tog trenutka sam kao gušter…'

TRAUMATIČNO ISKUSTVO

Foto: Mario Anzuoni/REUTERS

Amerikanac je za ulogu u šokantnom filmu smršao 13 kilograma, a neko vrijeme proveo je i na ulicama New Yorka kako bi se što bolje uklopio u ulogu…

Američki glumac Jared Leto (51) otkrio je u emisiji Jo Whiley na BBC Radiju 2 da nije zaplakao oko 17 godina, a razlog tome je uloga u jednom filmu u kojem je glumio 2000. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Ja sam kao gušter. Mislim da mi suzni kanali ne rade kako treba. Možda sam ih sve prolio u Rekvijemu za snove? Toliko sam plakao tijekom snimanja tog filma – rekao je glumac i dodao da je zadnji put plakao zbog uboda u nožni prst.

Foto: Laurent VU/SIPA

Leto je u spomenutom filmu glumio ovisnika o heroinu Harryju Goldfarbi, a radio je s kolegama Ellen Burstyn, Christopherom McDonaldom, Marlonom Wayansom i Jennifer Connelly.

– Luda stvar u vezi s tim filmom je što se sjećam da sam imao snimljenu scenu i trebao sam biti vrlo emotivan, a onda, doslovno kad su snimili moj krupni plan, dobio sam poziv. Jedan od mojih najboljih prijatelja upravo je bio upućen u glavu i emocije koje su se javile u tom trenutku… Tada sam shvatio kakav je to brutalan gubitak – opisao je glumc traumatičan događaj koji veže uz to snimanje.

Foto: Mario Anzuoni/REUTERS

Inače, Leto je za ovu ulogu smršao 13 kilograma, a kako bi mogao ući u lika ovisnika o heroinu proveo je neko vrijeme živeći na njujorškim ulicama.

– Učinio sam sve što sam mislio da mogu učiniti kako bih ulozi donio više autentičnosti, više iskrenosti. Tako sam proveo vrijeme sa skupinom ljudi u East Villageu, od kojih mnogi više nisu živjeli – izgubili su svoje bitke s ovisnošću. Bili su mi velika podrška i pomoć te velikodušni sa svojim vremenom i iskustvima, a bilo je i noći koje sam proveo kao beskućnik – rekao je za Sup 2020. godine.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr