Povratak zaboravljenog trenda s početka tisućljeća: Ovo ljeto ponovo nosimo gladijatorice

Sandale o kojima svi imaju mišljenje

Jedan od predvodnika povratka ovog trenda je Valentino koji je odao počast starim Grcima i Rimljanima prikazujući ravne sandale s vezicama do koljena na modnoj reviji ljeta/proljeća za 2022. godinu. Poznata glumica Simone Ashley iz popularne serije Bridgerton prošle godine u ovim sandalama pojavila se na crvenom tepihu i tako dokazala da se gladijatorice ipak vraćaju na velika vrata.

Riječ je o modelu sandala specifičnog dizajna i vezica koje idu do koljena, a mogu se nositi na razne načine. Obično je riječ o neutralnim bojama poput crne, bež i smeđe. U vrijeme kada su bile popularne nosile su se na mini suknje i majice kratkih rukava. Cilj je da se ove elegantne sandale vide u cijelosti, stoga ih je preporuka nositi na kraće suknje ili haljine.

Ove sezone popularne su ženske bermude pa ih možete kombinirati na njih i preveliku košulju. Na takav način ćete imati opušten i casual look u kojem ćete biti dotjerani, a istovremeno se ugodno osjećati. Naglasak je na prirodnim materijalima pa su u tom smislu lanene kombinacije također dobrodošle. Lan lijepo će se uklopiti sa ženskim gladijatoricama, osobito onaj u bež boji.

Gladijatorice su sandale koje se kombiniraju na jednostavne kombinacije. S obzirom na to kako se nalazimo u sezoni u kojoj se nose boje, možete se poigrati is vibrantnim kombinacijama. Što god odlučili, nećete pogriješiti jer se ovaj model sandale može uklopiti u različitu odjeću. U nastavku izdvajamo naljepše modele gladijatorica iz high street i high end ponude.

Više o temiIzvor: Journal.hr