KRENULA LANČANA REAKCIJA, SVI TRAŽE VEĆE PLAĆE! Plenković i ministri na sastanku sa sindikatima

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Autor: Dnevno.hr/MP

premijer Andrej Plenković održat će radni sastanak s predstavnicima sindikata javnih i državnih službi u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Uz predsjednika Vlade, na sastanku će se nazočiti potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butkovićministar financija Marko Primoracministar pravosuđa i uprave Ivan Malenicaministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipovićministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletićministar zdravstva Vili Beroš te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Školski sindikati tražili su 10 posto povećanja plaća, sindikat zaposlenih u visokom obrazovanju traži 20 posto većeg plaćanja.

Smatraju, na to imaju pravo jer su tražili i drugi, a liječnici su dobili.

U organizaciji Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) u ponedjeljak ujutro u 7 sati započeo je štrajk pravosudnih službenika koji također traže povećanje plaća.

Autor:Dnevno.hr/MP

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr