Novi, ekonomičan i održiv način grijanja vašeg doma bez prirodnog plina – toplinske pumpe Panasonic

Ako razmišljate o nadogradnji sustava grijanja i tople vode u vašem domu, nova serija dizalica topline tvrtke Panasonic nudi ekonomično rješenje koje omogućuje održivost

Dizalica topline zrak-voda nudi trenutno jedan od najekonomičnijih načina grijanja kao i proizvodnje potrošnje tople vode. To rješenje je i prijateljski nastrojeno prema okolišu jer koristi energiju okoline.

Kako radi dizalica topline zrak-voda?

Dizalica topline zrak-voda koristi toplinu preuzetu iz okolnog zraka za grijanje prostora i tople vode. Može se instalirati gdje god postoji priključak električne energije, bez obzira na geografske uvjete. Razlika između klima uređaja i toplinske dizalice je u tome što kod potone unutarnje jedinice nema grije ili hladi zrak prema potrebi, već to čini voda koja cirkulira u uređaju, koja je zagrijana korištenjem izmjenjivača toplinske linije.

Dizalica topline zrak-voda Aquarea sposobna je preuzeti do 80 posto potrebne toplinske energije iz okolnog zraka. Pruža učinkovito, ekološki prihvatljivo i ekonomično rješenje čak i pri ekstremnim vanjskim temperaturama. Ovi inovativni i niskoenergetski uređaji nudi učinkovito rješenje prilagođeno individualnim potrebama stambenih zgrada i domova.

Jedna od glavnih prednosti dizalice topline je što vam ne treba prirodni plin kao izvor energije – dizalica topline radi na električnu energiju. Ovisno o okruženju, to može biti vrlo ekonomičan način grijanja vašeg doma i proizvodnje tople vode.

Aquarea K i Aquarea L – za različite tipove domova

Panasonic ima 60-godišnje iskustvo u razvoju dizalice toplinekoju je usavršio u svoje dvije nove linije dizalica Topline – Aquarea L Generation i Aquarea K Generation, namijenjene različitim kupcima.

Aquarea L Generation koristi vodeće prirodno rashladno sredstvo R290. To je savršeno rješenje za renoviranje, gdje je potrebna visoka izlazna temperatura vode ili domova koji traže avangardnu ​​dizalicu topline s prirodnim rashladnim sredstvom.

Može raditi bez pomoćnog grijanja na vanjskim temperaturama do -25 °C i osigurati maksimalnu temperaturu vode od 75 °C kada je vanjska temperatura na -10 °C. Čak i pri vanjskoj temperaturi od -25 °C, može isporučiti toplu vodu od 55 °C.

Aquarea K Generation je revolucionarni niskoenergetski sustav za grijanje, hlađenje i proizvodnju tople vode za kućanstvo koje pruža izvanredne performanse. Ovaj je model idealan za nove instalacije i dobro izolirane domove. Može raditi bez pomoćnog grijanja na vanjskim temperaturama do -25 °C i osigurati maksimalnu temperaturu vode od 60 °C kada je vanjska temperatura na -10 °C.

Objekti serije nude redizajnirane unutarnje i vanjske jedinice koje će se lijepo uklopiti u svaki, čak i najelegantniji interijer, a njima se lako upravlja pomoću mobilnih aplikacija Aquarea SmartCloud i Aquarea ServiceCloud.

Sve su jedinice dizajnirane imajući na umu smanjenje buke, primjenjujući Panasonicovu jedinstvenu arhitekturu niske razine buke i mogu pružiti do A+++ energetsku učinkovitost za grijanje i do A+ učinkovitost za potrošnju tople vode, ovisno o okruženju.

Dizali

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr