Stipe Biuk i Los Angeles izgubili su u finalu prvaka američke Lige

SLAVLJE U MEKSIKU

Foto: Kirby Lee

Radi se o knock-out natjecanju u kojem sudjeluju 16 najboljih klubova iz Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba. Stipe Biuk odigrao je nešto manje od pola sata u drugoj utakmici finala u kojoj je Los Angeles poražen

Los Angeles FC i hrvatski nogometaš Stipe Biuk (20) nisu okrenuli rezultat u uzvratnoj utakmici finala Lige prvaka Concacafa u kojem su igrali protiv meksičkog Leonakoji je u dvije utakmice potvrdio naslov prvaka sa 3-1 (2-1, 1-0).

U natjecanju sudjeluju najbolji klubovi iz Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba. U turniru je sudjelovalo 16 klubova, a Biuk je nastupio za LAFC u svih osam utakmica Lige prvaka. Njegov Los Angeles u osmini finala izbacio je alajuelense s 4-2, a zatim Vancouver Whitecapse s uvjerljivih 6-0.

U polufinalu je Los Angeles bio bolji od Phildelphije Uniona s 4-1. U finalu je Biuk dobio nešto manje od pola sata igre. Ušao je u 64. minuti umjesto Carlos Vela.

Bivši Hajdukovac imao je pet točnih dodavanja (100 posto uspješnosti) i četiri dobivena duela na utakmici te dva uspješna driblinga.

Fotografija: Gary A. Vasquez

Biuk je odigrao 21. utakmicu za Los Angeles. Zabio je dva gola uz jednu asistenciju u 844 odigranih minuta, koliko je u prosjeku 40 minuta po utakmici. Hajduk ga je prema Transfermarktu prodao za 6,50 milijuna eura, a može dobiti još 1,5 milijuna kroz bonus.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr