MK Group ulaže 350 milijuna eura u poljoprivredu u sljedeće tri godine

Ulaganja i primjena inovacija doveli su do 40-postotnog povećanja profitabilnosti u posljednje dvije godine, rekao je direktor divizije MK Farming te istaknuo kako postignuta kvaliteta i učinkovitost proizvodnje omogućuju značajan plasman na inozemna tržišta, u ukupno 25 zemalja na 3 kontinenta.

MK Grupa je u godini kada slavi 40 godina postojanja najavila nova ulaganja u razvoj svojih divizija koje posluju u sektoru poljoprivrede i prehrane.

Novim investicijskim ciklusom tvrtka potvrđuje svoju usmjerenost na poljoprivredu u Srbiji.

“MK Group će samo u poljoprivredu u sljedeće tri godine uložiti 350 milijuna eura, što potvrđuje da kompanija ostaje dosljedna svojim počecima te prepoznaje i vjeruje u potencijal domaće poljoprivrede”, rekao je Miloš Mijović, direktor divizije MK Farming. na konferenciji Grow Up na panelu o opskrbnim lancima i mogućnostima izvoza.

Tijekom sudjelovanja na dvodnevnoj regionalnoj agrobiznis konferenciji održanoj na Kopaoniku, Mijović se osvrnuo i na digitalizaciju u sektoru poljoprivrede, istaknuo je kako je ona prepoznata kao sektor s velikim potencijalom za daljnja unapređenja kroz nove tehnologije. „Konstantna ulaganja u kartografiju, varijabilnu sjetvu i umjetnu gnojidbu, primjenu precizne mehanizacije i robotike, te standardizaciju proizvodnje, rezultirali su vremenom da divizija MK Farming proizvodi ukupno 250.000 tona ratarskih i povrtlarskih kultura godišnje. Također, ulažemo značajna sredstva u povećanje površina pod sustavima navodnjavanja, a trenutno je 70 posto zemljišta koje obrađujemo pod tim sustavima“, kaže.

Više o temiIzvor:Poslovni.hr