10 razloga zašto želimo posjetiti Barcelonu

Gotička četvrt

Gotička četvrt je puna najkreativnijih ljudi na svijetu. Nije mi čudo da ćete biti inspirirani ako samo prolazite kroz ovaj nevjerojatan dio grada. Gotička četvrt je nešto poput bajke.

La Rambla

La Rambla je jedna od najpoznatijih španjolskih ulica koja se sastoji od pet bulevara. U večernjim satima izgleda fantastično.

Ova šarmantna ulica, duž koje se nalazi nekoliko zanimljivih znamenitosti, proteže se 1,2 kilometra između Plaza de Catalunya i spomenika Kristoforu Kolumbu. Ponekad se koristi naziv ‘Les Rambles’, gdje množina naglašava da se zapravo radi o nekoliko nanizanih ‘rambles’, odnosno nekoliko povezanih uličica.

Najpoznatija gradska tržnica – La Boqueria

La Boqueria nije samo najpoznatija gradska tržnica Barcelone, ona je i kultno mjesto poznato u cijelom svijetu. Na ovom se mjestu trgovalo stoljećima prije nego što je La Boqueria postala ono što je danas. Tržnica je sagrađena 1840. godine na mjestu nekadašnjeg samostana sv. Josipa. Kako su s vremenom trgovci počeli stvarati gužvu uz sve prometniju Ramblu, odlučeno je da im se sagradi veći prostor gdje će se nuditi autentični proizvodi i delikatese. Stoga je ovo točka na kojoj se događa istinski život grada koji Barceloni daje dušu i naglašava poseban karizam španjolskog načina funkcioniranja svakodnevice.

Više o temiIzvor: Journal.hr