Čuvajte ocijeđene limune: Evo što sve možete učiniti s njima

PAMETNO S NAMIRNICAMA

Fotografija: 123RF

Limuni su jedno od samo nekoliko vrsta voća kod kojih je kora jednako vrijedna kako i meso iznutra. Nema problema što često ne treba koru i meso u isto vrijeme…

Naribana kora limuna jedan je od najbržih načina na koji svom jelu možete dodati ‘ono nešto posebno’. No često ne trebamo koru i meso limuna u isto vrijeme pa se može dogoditi da ovaj vrijedni dio limuna često bacamo bez da smo ga iskoristili.

POGLEDAJTE VIDEO:

Srećom, limunova kora odlično se snalazi u zamrzavanju.

Korisnik Reddita pod imenom ehp29 nedavno je podijelio svoj savjet za sve koji imaju sličan problem.

– Ponekad mi za jelo treba samo malo limunske korice, a ne da mi se ići u dućan po cijeli limun kad mi treba samo tako malo. Zato, nakon što iscijedim limun za limunadu, ostatak spremim u zamrzivač i vadim ga van kad god mi treba malo korice za kuhanje. Limunska korica zapravo ne utječe na teksturu jela pa nije bitno kako se smrzne. Jedna kora limuna trebala bi vam biti dovoljna za nekoliko jela pa vam kore neće zauzimati previše mjesta u zamrzivaču. Isto vjerojatno možete napraviti je narančom ili limetom – napisao je na Redditu.

Foto: Davor Puklavec, Marko Prpić/Pixell, Dreamstime

Taj savjet pametan je iz dva razloga, prvi je očit, a taj je da smrzavanje zaustavlja propadanje kore pa ju možemo koristiti i kasnije kada treba. Drugi razlog je taj što je koricu lakše naguliti ako je smrznuta.

Stoga, sljedeći put kada cijedite limun zbog soka, nemojte baciti koru, već ju spremite u zamrzivač, bit će vam drago što ste to učinili, piše Lifehacker.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr