Milanović poručio: “To je vaš novac i budite dovoljno pametni da ga uzmete”

“Pripadamo Zapadu, ali smisao života za nas i ovu generaciju je hrvatska država, Republika Hrvatska, a onda Europska unija i NATO i sve ono što gledamo oko sebe. Gledajući pri tome da nas nitko ne uvuče, bez naše volje i naše želje, u bilo koji drugi ili treći sukob”, rekao je predsjednik Republike Zoran Milanović na svečanosti u povodu Dana općine Legrad u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Govorio je o deset godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji te tom prigodom rekao kako smo ulaskom u Europsku uniju “ušli u društvo najbogatijih i najiskusnijih poznavatelja svih trikova iu tome moramo sudjelovati”, priopćeno je iz Ureda. predsjednika Republike Hrvatske.

“Prije deset godina ušli smo u Europsku uniju i tu su trebale prestati sve brige, sve nedoumice, nestašice i trebao je početi jedan puno bolji život, ali nije. To je samo jedno razvojno stanje u našem životu iu postojanju demokratske Hrvatske”, rekao je “To je vaš novac i budite dovoljno pametni da ga uzmete”, poručio je predsjednik Milanović te istaknuo kako je novac iz europskih fondova naš novac na kojem nikome ne treba biti zahvalan.

Nadalje, naveo je kako je Hrvatska okružena prijateljima i partnerima te usporedivši hrvatska sela s mađarskim i slovenskim selima rekao: “Ovdje sela izgledaju malo bolje, u Sloveniji bolje nego kod nas, te razlike postoje. U uniji smo ušli da se natječemo s najboljima , za status najboljih i najneovisnijih. To znači onih koji najbolje stvaraju. Za tu borbu trebaju novac, ideje, ljudi”. Dodao je i kako se novac iz Europske unije plasira tamo gdje nema izravne zarade.

Čestitajući stanovnicima Općine Legrada dan i trideset godina postojanja predsjednik Milanović je još rekao: “Prvih trideset godina je vrijeme u kojemu ste se morali dokazati da imate pravo na život. Ukinuti općine s manje od 2000 stanovnika nije pravedno. Ovaj sustav je pokazao da je održiv “.

“Vlast je ono za što se treba boriti iu okvirima svojih mogućnosti. Možete imati mnoge atribute vlasti, a to je novac i pravo da odlučujete o svojim poslovima. Taj novac nije velik, njegovi izvori su ograničeni, ali su dovoljni za pristojan život i za organiziranje tog života”, poručio je predsjednik Milanović.

Osim predsjednika Milanovića na svečanoj sjednici govorili su i predsjednik Općinskog vijeća Općine Legrad Alen Dedi, načelnik Općine Legrad Ivan Saboliću ime nazočnih načelnika i gradonačelnika Petar Dombajnačelnik Općine Drnje, župan Koprivničko-križevačke žup

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr