Veliki ulov policije u riječkoj luci: Zaplijenjeno više od pola tona kokaina, vrijednosti 20 milijuna eura

U luci Rijeke palo je više od pola tona kokaina, vrijednog oko 20 milijuna eura, unatrag mjesec dana, potvrđeno je u Dnevniku Nove TV. Kontejneri su pronađeni u terminalu luke, odakle su trebali krenuti na daljnja odredišta. Zajednička je to policijska akcija i carine, ao svemu bi se više službeno trebalo znati sutra.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da je kokain visoke čistoće bio u kontejnerima pronađenim na lučkom terminalu, odakle bi kamioni trebali biti prevezeni kao kontejnerski teret do svojih destinacija, najvjerojatnije na području zapadne Europe. Iz policije nisu htjeli komentirati slučaj.

Droga je, navodi Jutarnjipronađena u nekoliko pošiljki, a ne na jednom mjestu.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je u utorak navečer da je više od pola tona kokaina u riječkoj luci zaplijenila policija zajedno s carinskom upravom, istaknuvši da je za takvu akciju bila ključna stručnost, educiranost i posvećenost poslu.

“To je rezultat ozbiljnog rada, pripreme i profesionalizma i pozicioniranja, pa i kada su u pitanju međunarodne organizacije kao što su Europol i DEA. Carinska uprava je sudjelovala, to je zajednički rad i dečki stvarno rade u sinergiji koja daje rezultate i prepoznati smo” , rekao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u emisiji RTL-a Danas.

“Ne znam puno detalja, znam da je samo u posljednjih par mjeseci 635 kilograma kokaina policija zajedno s Carinskom upravom zaplijenila što je nevjerojatan rezultat. Međutim, to je rezultat jednog ozbiljnog rada, pripreme i profesionalnosti i pozicioniranja i kad su u pitanju međunarodne organizacije poput Europola i DEA-e”, komentirao je Božinović.

Ministar je rekao da će policija u srijedu na konferenciji za novinare iznijeti detalje akcije, pa i koliko je trajala, te dodao da

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr