Srpski mediji o 'skandalu' u Hrvatskoj: 'Veliki udarac za Vatrene, nisu mu oprostili jednu sramotu'

Foto: Joško Ponoš / CROPIX/Ilustracija

Autor: Ivor Krapac

Veliki odjek imao je odlazak Kad Livaje iz hrvatske reprezentacije u ranoj fazi priprema za završni turnir Lige nacije u Nizozemskoj. Prvog dana treninga u Rijeci, 29-godišnji napadač Vatrenih i Hajduka bio je meta uvreda dijela navijača s tribine Rujevice, a reakcije nakon odlaska podijelile su hrvatsku nogometnu javnost – no, to nije bilo sve.

‘Slučaj Livaja’ dobio je puno odjeka iu reakcijama medija u hrvatskom susjedstvu, kako nakon izbijanja skandala na treningu na Rujevici, tako i nakon objave da napušta pripreme Vatrenih.

U Srbiji se bližio Livajin odlazak s priprema Svijetuz naslov koji je u prvi plan stavio riječ – bijeg.

“Skandal u Hrvatskoj – napadač pobjegao iz reprezentacije: Navijači su ga brutalno vrijeđali, on se htio obračunati!”, donosi Mondo u svom naslovu.

Tu je i video incidenta, s detaljima o kojima smo pisali.

Dalmatinski portal/YouTube

Donose se i Livajine riječi, s pojačanjem zbog čega je napustio pripreme Vatrenih.

“Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata, osjećam da nisam spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bih svojim ostankom samo bio smetnja ekipe koja zaslužuje imati mir tijekom priprema za ovo važno natjecanje”, rekao je 29-godišnji napadač Hrvatske i Hajduka.

“Mamama želim svu sreću u Nizozemskoj, da se okite zlatom, jer sigurno imaju kvalitetu i zajedništvo. Zahvaljujem izborniku na razumijevanju, predsjedniku Kustiću i ekipi iz Saveza na podršci te se nadam da će navijači reprezentacije razumjeti ovakav rasplet. Reprezentacija mi uistinu puno znači i nadam se u budućnosti i dalje biti njen član”, dodao je Livaja u reakciji koju je objavio Hrvatski nogometni savez.

‘Skandal s hrvatskim navijačima’

O odlasku iskusnog napadača s priprema reprezentacije piše i Kurir, koji navodi da je sve puklo nakon incidenta na treningu.

Foto: Damir Skomrlj/CROPIX

“Nakon skandala s hrvatskim navijačima: Livaja poslije incidenta na treningu napustio reprezentaciju”, stoji u naslovu Kurira, au tekstu su također riječi 29-godišnjih napadača koje pojašnjavaju zbog čega je otišao s priprema Vatrenih.

Ono što se zbivalo na treningu u ponedjeljak također je imalo jak odjek na srpskim portalima. Sportal, sportska stranica Blica, približio je koliko je bilo žestoko, s ružnim scenama na Rujevici.

“Incident u Hrvatskoj: Čuveni napadač ‘poludio’ zbog uvrede, suigrači spriječili veliki kaos”, donio je Sportal o verbalnom napadu na Livaju na početku tjedna treninga u Rijeci.

Sjetili se finala u Rijeci

Stigao je i podsjetnik na zbivanja nakon nedavnog finala SuperSport Kupa također na Rujevici, kada je Hajduk došao do trofeja pobjedom nad Šibenikom.

“Očigledno da lokalni navijači još nisu oprostili Splićanima scene tijekom finala Kupa, u kojem je Hajduk osvojio trofej protiv Šibenika. Livaja je nakon utakmice poveo navijanje uz uvrede, a tamošnji savez protiv njega je pokrenuo disciplinski postupak zbog neprimjerenog ponašanja”, približio je Sportal što se tada zbivalo.

Ovog tjedna ponovno je bilo žestoko i ružno u priči u kojoj se našao Livaja, a ovoga puta sve je imalo epilog u naglom odlasku s priprema za veliki turnir u Nizozemskoj.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr