I Coca-Cola u Hrvatskoj prelazi na plastične boce s neodvojivim zatvaračima

Coca-Cola u Hrvatskoj napravila je novi iskorak prema ostvarivanju vizije Svijet bez otpada ja krajem svibnja ove godine svojim potrošačima na hrvatskom tržištu predstavila neodvojive zatvarače za plastične boce.

Odluka je dio Coca-Coline prilagodbe diljem Europe s ciljem ispunjavanja uredbe o zatvaračima na plastičnim spremnicima za napitke iz Direktive o plastici za jednokratnu uporabu koju je donijela Europska unija. Namjera je poboljšati prikupljanje i recikliranje plastičnih čepova – zajedno s bocama – te tako smanjiti količinu ambalažnog otpada.. Novi dizajn zatvarača još je jedna prekretnica na Coca-Colinu putu prema održivoj ambalaži koja je obilježena predanošću cilju da do 2030. godine prikupi i reciklira količinu boca i limenke koja odgovara onoj koju stavlja na tržište te da napreduje više i brže gdje je god to moguće kako bi se uklonjeni ambalažni otpad.

Proizvodnja boca s novim neodvojivim zatvaračima krenula je u svibnju i obuhvaća sve Coca-Coline robne marke bezalkoholnih pića i vode na hrvatskome tržištu.

Coca-Colini neodvojivi zatvarači inovativno su dizajnersko rješenje i važan korak u programu inovacija. Sustav otvaranja jednak je kao kod standardne boce, a novost je prsten s jednostavnom vezom zahvaljujući kojemu zatvarač savršeno pristaje na grlo boce. Čep je trajno povezan sa sigurnosnim prstenom na boci, a vezica ga drži u idealnom položaju nakon otvaranja boce i ne ometa konzumaciju napitka.

„Coca-Cola dijeli posvećenost Europske unije unaprjeđivanju prikupljanja i recikliranja ambalažnog otpada. Naš je cilj doprinijeti uklanjanju ambalažnog otpada dok istodobno radimo na otkrivanju najodrživijih načina na koje potrošači mogu uživati ​​u našim napitcima, a koji su dobri i za njih i za naš planet. Neodvojivi zatvarači rezultata su naše stalne predanosti inovacijama u području održive ambalaže i suradnje s našim partnerima. Prijelaz na neodvojive zatvarače iskoristit ćemo za promoviranje poruka o recikliranju i tako podržati naša nastojanja prema stopostotnom prikupljanju boca i zatvarača”pupka je Dora Strezova-Nikolovaglavna direktorica Coca-Cole HBC Adria.

Zatvarači su ispitani u Coca-Colinu laboratoriju za istraživanje i razvoj ambalaže u Bruxellesu kako bi se osiguralo pružanje ugodnog iskustva korištenja, uz zadržavanje praktičnosti, higijene i funkcionalnosti. Zatvarači također ispunjavaju sve zakonodavne uvjete i najstrože tehničke i sigurnosne standarde. Osim toga, dizajn zatvarača trebao bi se reciklirati jednostavnijim. Naime, ods

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr