Mamić se oglasio nakon nove optužnice: “Ako su od mene iskamatarili stotine tisuća eura u par godina

USKOK je u srijedu priopćio da je podignuta optužnica protiv braće Mamić te sudaca Darka Krušlina, Zvonka Vekića i Ante Kvesića te osječkog poduzetnika Drage Tadića, zbog početka kaznenih djela primanja i davanja mita, trgovanja utjecajem, davanja mita za trgovanje utjecajem te pranja novca.

Zdravko Mamić se nakon svega oglasio na društvenim mrežama. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“32 mjeseca! 340,550,000 djece rođeno je u svijetu u razmaku od trenutka otkada sam uz dokaze iskazao i optužio osječke suce koje su me nepravedno osudili do današnje objave da je protiv tih sudaca podignuta otpužnica. Objava je, po dobrom starom običaju postavljena na kraju radnog vremena. Ali hej, protiv troje sudaca jedne zapadne demokracije dignute su optužnice. Svi šute.

Što bi bilo, da su umjesto tri člana sudbene na njihovom mjestu tri člana izvršne vlasti? Spektakl! Sumnjali su u mene mnogi, sumnjao sam ponekad u sebe i ja. Sada više nema sumnje – tri suca koja sam iskazao kao manipulatore, lažljivce i lopove od danas su na optuženičkoj klupi. Za mene, iznenađenje u rangu informacije da je nebo plave boje. Za sve ostale, pokazatelj u kakvom stanju nalazi se hrvatsko pravosuđe.

Dok trojica sudaca postanu optuženici, njihovi prijatelji, koji su im do jučer držali ljestve u zajedničkim ucjenama i iznudama ostaju na mjestu predsjednika istog suda i članova vijeća u drugim predmetima, predmetima koji se tiču ​​svakoga od vas koji ovo čitate. Zdravko Mamić je, kao osiguranje za njihove mirovine, postao meta na kraju njihovih dugih sudskih karijera.

Postavlja se pitanje – ako su od mene iskamatarili stotine tisuća eura u par godina – koliko su i od koga sve uzeli za nepravednu presudu u cijeloj karijeri? Lijep je to sustav, u kojem možete čak i dokazati da su suci lopovi, ali će njihovi nadređeni reći da to nije razlog zbog kojeg vam njihovi prijatelji iz istog suda, s kojima su se do jučer grlili, pjevali, pili i talili ne mogu dalje nastaviti suditi. Objektivno je to i nepristrano, kao i izbori u Sjevernoj Koreji. Montirano poput trećerazrednog trilera, lažno, jadno i tužno, ne za mene, već za one koji glume z

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr