VIDEO Scena kao iz horor filma: New York neprepoznatljiv

Deseci tisuća Amerikanaca je osjetilo posljedice stotine šumskih požara u Kanadi.

Dim je zahvatio sjever SAD-a, a najviše je pogođen New York gdje je u srijedu zabilježena najgora kvaliteta zraka u svijetu.

Ulice grada neprepoznatljive su zbog narančastog vala maglea građani su pozvani da nose maske za lice.

16:40 Ažuriranje: Gustoća dima blizu površine dosegnut će vrhunac u sljedećih nekoliko sati prije nego što će se poboljšati u četvrtak ujutro. Kvaliteta zraka večeras će ostati užasna. Nastavite s ograničenim boravkom na otvorenom, nosite masku ako je moguće i provjerite osjetljive skupine. Samo polako tamo. pic.twitter.com/19VUWiyJ5i

— Vrijeme metroa u New Yorku (@nymetrowx) 7. lipnja 2023

“Preporučamo svim Njujorčanima da smanje aktivnosti na otvorenome na najvišoj mogućoj razini”, kazao je gradonačelnik. Eric Adams, javlja Čuvar.

Ugrožena su i područja New Jerseyja, Philadelphije, Clevelanda, Ohia, Buffala.

Vau.

New York trenutno ima NAJGORI kvalitet zraka koji je IKAD imao!!

Vidljivost je užasna, a cijeli grad miriše na logorsku vatru. pic.twitter.com/ODBIac91uu

— Graham Allen (@GrahamAllen_1) 7. lipnja 2023

Iako požari u Kanadi nisu rijetkost, dosad nisu u tolikoj mjeri utjecali na zdravlje ljudi. Izdan je upozorenje za više od 50 tisuća ljudi u SAD-u zbog visokorizične kvalitete zraka, u Kanadi jest evakuirano oko 15 tisuća ljudi. Posebno je pogođena Ottawa, ali i Toronto, Ontario i Quebec, gdje je aktivno 160 požara.

O vijestima izvještava organizacija Environment Canada, au jednoj od posljednjih objava navode da je zrak štetan posebno za zdravlje djece, starijih i onih koji boluju od bolesti srca ili pluća.

1/2 #Dim šumskog požara može biti ozbiljan rizik za zdravlje, osobito za djecu, starije osobe i one sa srčanim ili plućnim bolestima. pic.twitter.com/ixWuxXizCB

— Environment Canada (@environmentca) 7. lipnja 2023

Već su u utorak izdali najozbiljnije upozorenje dosad, nazvavši zrak iznad Kanade vrlo rizičnim.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr