Skupe su, a hoće li postati još skuplje? “Pet eura kila. To ti je cijena, hoćeš

“Sat vremena deset kilograma ne mogu nabrati. To kad prodam nemam računa. Skuplji su mi radnici od tih trešanja što je bilo”, rekao je Mario Tieskovoćar.

Malo trešanja, ali malo i radnika, donosi reporterka Dnevnika Nove TVMatea Drmić.

“Nije teško, tko voli raditi, tome nije teško. Mirovina je nikakva, ovo malo podiže”, poručila je Ana.

Mario ima 55 stabala, tri sorte, ranu, srednju i kasnu. “Borimo se nekako i izađemo na kraj s time. Nas šest bere. Srećom imam ranu, srednju, kasnu i jako kasnu pa ne dođu sve odjednom. Uspijem pobrati”, objasnio je Mario.

Nada se da će ostale sorte bolje proći od prve. „Treba nam bar tjedan dana sunca da bude idealno i slatko. Krupnoću imaju, samo još sunca za slad”, napomenuo je.

Domaćim trešnjama sladilo se i na osječkoj tržnici. “Trešnje su izvrsne. Unatoč kišama, unatoč svemu što se događa ovoga proljeća, trešnje su izvrsne“, rekla je Ksenija Zelenić. “Jako fino. Dobro, ali skupe. Čovjek si može priuštiti makar malo”, dodala je Slavica.

„Pet eura kila. To ti je cijena hoćeš, nećeš“, istaknuo je Stjepan. “Ne mora čovjek kilu kupiti uzmite 250 grama, čovjek da proba”, zaključio je Slavko.

“Ljudi kupe, malo jesu skupe, ali s obzirom na godinu kakva je. Mi se trudimo maksimalno da im pružimo kvalitetu za koju daju novac. Prijašnje godine su ljudi znali uzeti po kilu dvije, sad više ne”, napomenula je Snježana, prodavačica.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr